Gamle stil havrekjeks

Gamle stil havrekjeks

oppskrift på gamle, gode havregrynkjeks. perfekt som snacks eller til frokost. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp rosiner
  • 1 kopp vann
  • 3/4 kopp fettstoff
  • 1 1/2 kopper hvitt sukker
  • 2 egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje malt nellik
  • 2 kopper havregryn
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1La rosinene og vannet småkoke over middels varme til rosinene er myke og oppblåste, omtrent 15 minutter. Sil av rosinene, og spar væsken. Tilsett nok vann til den reserverte væsken for å måle opp 1/2 kopp.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Bland smøret, sukkeret, eggene og vaniljen godt. Rør inn den reserverte væsken.
  4. 4Bland inn de resterende ingrediensene.
  5. 5Ha deigen i små topper med teskje, ca. 5 cm fra hverandre, på ugreddede stekebrett. Stek i 8 til 10 minutter, eller til de er lett brune.