Jollof ris

Jollof ris

Lær hvordan du lager den perfekte jollof rice med vår enkle oppskrift. En smakfull og fargerik hovedrett fra vestafrika.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 1 stor løk, skivet
  • 3. 2 bokser (14,5 unser) hermetiske tomater
  • 4. 1/2 boks (6 unser) tomatpuré
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1/4 teskje svart pepper
  • 7. 1/4 teskje cayennepepper
  • 8. 1/2 teskje rød pepperflak
  • 9. 1 ss Worcestershire-saus
  • 10. 1 teskje hakket fersk rosmarin
  • 11. 2 kopper vann
  • 12. 1 hel kylling (ca. 1,4 kg), delt i 8 deler
  • 13. 1 kopp ukokt hvit ris
  • 14. 1 kopp terninger av gulrot
  • 15. 1/2 pund ferske grønne bønner, trimmet og delt i biter på 1 til 2 tommer
  • 16. 1/4 teskje malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell olje i en stor kjele. Kok løken i oljen på middels lav varme til den er gjennomsiktig.
  2. 22. Rør inn hermetiske tomater og tomatpuré, og smak til med salt, svart pepper, cayennepepper, rød pepperflak, Worcestershire-saus og rosmarin. Dekk til, og la det koke opp. Reduser varmen, rør inn vann, og tilsett kyllingbitene. La det småkoke i 30 minutter.
  3. 33. Rør inn ris, gulrøtter og grønne bønner, og smak til med muskatnøtt. La det koke opp, og reduser deretter varmen til lav. Dekk til, og la det småkoke til kyllingen er mør og riset er kokt, ca. 25 til 30 minutter.