Kremet grønnkål med karamelliserte sjalottløk

Kremet grønnkål med karamelliserte sjalottløk

oppskrift på kremet grønnkål med karamelliserte sjalottløk. en smakfull og sunn rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 2. 3 spiseskjeer finhakket spansk løk
  • 3. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 4. 3 kopper melk, varm
  • 5. En klype nyrevet muskatnøtt
  • 6. Salt og nykvernet pepper
  • 7. 1,36 kilo grønnkål, fjern midtstilken og riv i grove biter
  • 8. Karamelliserte sjalottløk, oppskrift følger
  • 9. 6 spiseskjeer usaltet smør
  • 10. 2 spiseskjeer sukker
  • 11. 10 sjalottløk, skrelt og skivet, eller 40 små løk, skrelt
  • 12. Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Varm opp smøret i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løken og kok til den er myk. Visp inn melet og kok i 2 til 3 minutter, uten at blandingen får farge. Visp inn den varme melken og kok til det tykner. Krydre med muskatnøtt, salt og pepper etter smak. Hold det varmt til det skal brukes.
  3. 33. I mellomtiden, kok opp en middels stor kjele med saltet vann. Tilsett grønnkålen og kok til den er mør, ca. 10–15 minutter. Sil av i en sil og ha den tilbake i kjelen. Tilsett fløtesaus og kok i ca. 2 minutter, til smakene har blandet seg. Krydre med salt og pepper etter smak. Anrett den kremede grønnkålen på tallerkenen og topp med karamelliserte sjalottløk.
  4. 44. Smelt smøret og sukkeret i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett sjalottløken, krydre med salt og pepper, og kok til de begynner å bli brune over hele, ca. 10 minutter.