Kremet grønnkål med karamelliserte sjalottløk
oppskrift på kremet grønnkål med karamelliserte sjalottløk. en smakfull og sunn rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 2. 3 spiseskjeer finhakket spansk løk
- 3. 3 spiseskjeer hvetemel
- 4. 3 kopper melk, varm
- 5. En klype nyrevet muskatnøtt
- 6. Salt og nykvernet pepper
- 7. 1,36 kilo grønnkål, fjern midtstilken og riv i grove biter
- 8. Karamelliserte sjalottløk, oppskrift følger
- 9. 6 spiseskjeer usaltet smør
- 10. 2 spiseskjeer sukker
- 11. 10 sjalottløk, skrelt og skivet, eller 40 små løk, skrelt
- 12. Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm opp smøret i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løken og kok til den er myk. Visp inn melet og kok i 2 til 3 minutter, uten at blandingen får farge. Visp inn den varme melken og kok til det tykner. Krydre med muskatnøtt, salt og pepper etter smak. Hold det varmt til det skal brukes.
- 33. I mellomtiden, kok opp en middels stor kjele med saltet vann. Tilsett grønnkålen og kok til den er mør, ca. 10–15 minutter. Sil av i en sil og ha den tilbake i kjelen. Tilsett fløtesaus og kok i ca. 2 minutter, til smakene har blandet seg. Krydre med salt og pepper etter smak. Anrett den kremede grønnkålen på tallerkenen og topp med karamelliserte sjalottløk.
- 44. Smelt smøret og sukkeret i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett sjalottløken, krydre med salt og pepper, og kok til de begynner å bli brune over hele, ca. 10 minutter.