Spansk tortilla med chorizo, Piquillo-pepper og Gurroxta-ost

Spansk tortilla med chorizo, Piquillo-pepper og Gurroxta-ost

oppskrift på en smakfull spansk tortilla med chorizo, piquillo-pepper og gurroxta-ost. enkel å lage og perfekt som forrett eller frokost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 2. 1 liten spansk løk, finhakket
  • 3. 3 fedd hvitløk, finhakket til en pasta med en klype kosher salt
  • 4. 2 teskjeer tørket meksikansk oregano
  • 5. 1 teskje malt spisskummen
  • 6. 1 teskje malt spansk paprika
  • 7. 1/4 teskje malt cayennepepper
  • 8. 1/4 teskje malt kanel
  • 9. 1/4 kopp eplecidereddik
  • 10. 1 1/4 pund godt marmorert karbonadedeig av svinekjøtt
  • 11. Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 12. 2 spiseskjeer spansk olivenolje
  • 13. 1 dusin store egg
  • 14. 113 gram Gurroxta-ost, revet
  • 15. 1/4 kopp hakkede friske persilleblader
  • 16. 6 piquillo-pepper, tynne skiver
  • 17. Kosher salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. For chorizoen: Varm opp oljen i en liten stekepanne på middels varme. Tilsett løken og kok til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken og kok i 1 minutt. Tilsett oregano, spisskummen, paprika, cayennepepper og kanel, og kok i 1 minutt. Tilsett eddiken og kok til den er redusert. Fjern fra varmen, overfør til en blender og kjør til glatt. Hell over i en bolle og la avkjøle til romtemperatur.
  2. 23. Bland inn det malte svinekjøttet forsiktig for å kombinere. Strø over salt og svart pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 24 timer for å la smakene utvikle seg.
  3. 34. For tortillaen: Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Varm opp oljen i en stor non-stick stekepanne på høy varme. Tilsett chorizoen og stek til den er gyllenbrun. Overfør til en tallerken med papirhåndkle ved hjelp av en hullsleiv. Fjern alt unntatt 2 ss av fettet fra pannen. Sett pannen tilbake på middels varme.
  4. 46. Visp sammen eggene i en stor bolle til de er lyse og luftige. Tilsett osten, persillen, paprikaene og chorizoen, og strø over salt og svart pepper. Hell eggeblandingen i pannen, og rør rundt for å hjelpe tortillaen å heve seg. Stek til den er gyllenbrun, og rør av og til til den har stivnet. Overfør til ovnen og stek til den er fast, ca. 15 minutter.
  5. 58. Når tortillaen er fast, tar du den ut av ovnen, legger en stor tallerken over pannen og snur tortillaen opp ned på tallerkenen. Skjær i båter og server.