Spansk tortilla med chorizo, Piquillo-pepper og Gurroxta-ost
oppskrift på en smakfull spansk tortilla med chorizo, piquillo-pepper og gurroxta-ost. enkel å lage og perfekt som forrett eller frokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer rapsolje
- 2. 1 liten spansk løk, finhakket
- 3. 3 fedd hvitløk, finhakket til en pasta med en klype kosher salt
- 4. 2 teskjeer tørket meksikansk oregano
- 5. 1 teskje malt spisskummen
- 6. 1 teskje malt spansk paprika
- 7. 1/4 teskje malt cayennepepper
- 8. 1/4 teskje malt kanel
- 9. 1/4 kopp eplecidereddik
- 10. 1 1/4 pund godt marmorert karbonadedeig av svinekjøtt
- 11. Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 12. 2 spiseskjeer spansk olivenolje
- 13. 1 dusin store egg
- 14. 113 gram Gurroxta-ost, revet
- 15. 1/4 kopp hakkede friske persilleblader
- 16. 6 piquillo-pepper, tynne skiver
- 17. Kosher salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. For chorizoen: Varm opp oljen i en liten stekepanne på middels varme. Tilsett løken og kok til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken og kok i 1 minutt. Tilsett oregano, spisskummen, paprika, cayennepepper og kanel, og kok i 1 minutt. Tilsett eddiken og kok til den er redusert. Fjern fra varmen, overfør til en blender og kjør til glatt. Hell over i en bolle og la avkjøle til romtemperatur.
- 23. Bland inn det malte svinekjøttet forsiktig for å kombinere. Strø over salt og svart pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 24 timer for å la smakene utvikle seg.
- 34. For tortillaen: Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Varm opp oljen i en stor non-stick stekepanne på høy varme. Tilsett chorizoen og stek til den er gyllenbrun. Overfør til en tallerken med papirhåndkle ved hjelp av en hullsleiv. Fjern alt unntatt 2 ss av fettet fra pannen. Sett pannen tilbake på middels varme.
- 46. Visp sammen eggene i en stor bolle til de er lyse og luftige. Tilsett osten, persillen, paprikaene og chorizoen, og strø over salt og svart pepper. Hell eggeblandingen i pannen, og rør rundt for å hjelpe tortillaen å heve seg. Stek til den er gyllenbrun, og rør av og til til den har stivnet. Overfør til ovnen og stek til den er fast, ca. 15 minutter.
- 58. Når tortillaen er fast, tar du den ut av ovnen, legger en stor tallerken over pannen og snur tortillaen opp ned på tallerkenen. Skjær i båter og server.