Pita fylt med tabbouleh og biter av fetaost
oppskrift på deilige pitaer fylt med frisk tabbouleh og smøraktige feta-shards, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp bulgurhvete
- 2. 1 ½ kopper kokende vann
- 3. ¼ kopp ferskpresset sitronjuice (2 sitroner)
- 4. ¼ kopp god olivenolje
- 5. Kasjersalt
- 6. 1 kopp finhakkede vårløk, både hvite og grønne deler (1 bunt)
- 7. 1 kopp hakkede ferske mynteblader (1 bunt)
- 8. 1 kopp hakket flatbladpersille (1 bunt)
- 9. 1 drivhusagurk, uten skinn, frøet, og i medium terninger
- 10. 2 kopper cherrytomater, delt i to
- 11. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 12. ¾ pund fetaost
- 13. 4 pitabrød, delt i to
Fremgangsmåte
- 11. Legg bulguren i en stor bol, hell over det kokende vannet, og tilsett sitronsaft, olivenolje og 1 1/2 teskje salt. Rør om, og la det stå i romtemperatur i omtrent en time.
- 22. Tilsett vårløk, mynte, persille, agurk, tomater, 2 teskjeer salt og pepper; bland godt. Krydre etter smak, og server, eller dekk til og sett i kjøleskapet. Smaken vil bli bedre hvis tabbouleh-en får stå i noen timer.
- 33. Fyll pitaene med tabbouleh og fetaost.





