Kamsalat med grønne bønner og trøffelolje
oppskrift på en elegant scallop salad med haricots verts og trøffelolje, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer sherry-vinäger
- 1 1/2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 2 1/2 spiseskjeer rapsolje
- 2 små hoder belgisk endiv, tynne skiver på diagonal
- 6 tørre kamskjell (ca. 280 gram)
- 2 spiseskjeer instantmel, krydret med salt og pepper
- 170 gram haricots verts eller andre slanke grønne bønner, trimmet og kuttet i 5 cm lange stykker, blansjert
- 4 teskjeer hvit trøffelolje
- 1/4 kopp hakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle pisker du eddik, sjalottløk og 1 ½ spiseskje rapsolje sammen til en vinaigrette.
- 2I en middels stor bolle blander du endiv og 2 spiseskjeer vinaigrette.
- 3Varm opp den resterende spiseskjeen rapsolje i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Dypp kamskjellene i krydret instantmel. Legg dem i pannen og kok i 3 minutter; snu dem og kok til de er nesten ugjennomsiktige i midten, ca. 2 minutter eller litt lenger.
- 4Plasser 3 kamskjell rundt kanten av hver tallerken. Bruk halvparten av haricots verts til hver tallerken, og legg 3 små bunt med haricots verts mellom kamskjellene. Form en haug med halvparten av endivblandingen i midten av hver tallerken. Drypp resten av vinaigretten over haricots verts og kamskjellene. Drypp 2 teskjeer trøffelolje på hver salat. Strø over finhakket gressløk.



