Charbroiled Filet Mignon-medaljonger med ovnsbakt pære og hvitløksaus
Lær hvordan du lager saftig charbroiled filet mignon medallions servert med ovnsbakt pære og smakfull hvitløksaus. En elegant hovedrett for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 (113 gram) filet mignon medallions
- Olivenolje
- 1 teskje havsalt, pluss mer for krydring
- Kryddersalt (anbefalt: Lawry's Seasoned Salt)
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer for krydring
- 3 Bartlett pærer
- 6 hvitløksfedd, skrelte
- 3/4 kopp kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 2Skyll filetmedaljongene og tørk dem grundig. Legg medaljongene i en middels stor bolle, og drypp over olivenolje. Strø over havsalt, noen klyper krydret salt og svart pepper. Gni med hendene på begge sider av medaljongene til de er dekket av olje og krydder. Sett til side i kjøleskapet i minst 1 time.
- 3I mellomtiden dekker du bunnen av en glassform med aluminiumsfolie. Klipp av en liten skive fra bunnen av hver pære slik at de kan stå oppreist, og plasser dem i formen, oppreist. Tilsett hvitløk og drypp over pærene og hvitløken med olivenolje. Dekk med aluminiumsfolie. Stek i ovnen i 30 minutter.
- 4La pærene avkjøle i 30 minutter, og skrell deretter av skinnet og fjern kjernen.
- 5Ha hvitløk, pærer og kyllingkraft i en blender og kjør til jevn puré. Hell blandingen i en kjele over lav varme, og krydre med et par klyper havsalt og pepper. La det småkoke i et par minutter.
- 6Varm opp grillovnen. Dekk en bakeplate med folie og legg filet mignon-medaljongene på platen. Grill på høy varme på øverste rille, ca. 15 cm under grillen. Grill i 5 til 7 minutter for medium-rare. Ikke snu dem.
- 7Legg en seng av den ovnsbakte pære- og hvitløksausen på hver av 6 tallerkener. Bruk tang til å legge en filet oppå hver saus, og server.
- 8Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en stor oppskrift levert av en restaurant. Kokkene ved Food Network Kitchens har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.