Hello Fresh Mobile Banner
Sprøbakte rosmarin- og hvitløkskyllinglår

Sprøbakte rosmarin- og hvitløkskyllinglår

Lær hvordan du lager sprø og smakfull bakt kyllinglår med rosmarin og hvitløk. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 kyllinglår
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 stilker rosmarin, blader plukket av og hakket grovt
  • 4 kopper panko-brødsmuler
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 egg
  • 2 kopper melk
  • 3 kopper hvetemel
  • Extra virgin olivenolje
  • Sitronbåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Sett et stekebrett i ovnen for å forvarme.
  3. 3Vask og trim kyllinglårene for eventuelt overflødig fett. Bland hvitløk, rosmarin og panko sammen i en lav, rammet skål og krydre godt med salt og pepper. Alternativt kan du knuse hvitløk og rosmarin med litt olivenolje og salt i en morter og støter.
  4. 4Knekk eggene i en lignende skål, tilsett melk og visp sammen. Krydre med salt og pepper etter smak. I en annen skål, ha i melet og krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Ta ett kyllinglår av gangen og vend det først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt godt i rosmarin-hvitløks-pankoen. Legg kyllinglårene på et stekebrett dekket med bakepapir etter hvert som du jobber. Sett brettet i kjøleskapet i ca. 15–20 minutter for at paneringen skal sette seg.
  6. 6Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og drypp over en god mengde olivenolje. Plasser forsiktig kyllinglårene på brettet, med jevne mellomrom (kyllingen vil frese når den legges i den varme oljen). Stek til kyllinglårene er gylne og sprø, ca. 35–40 minutter. Ta kyllingen ut av ovnen og legg den på et serveringsfat. Krydre med salt og server med sitronbåter.