
Kamskjell med ovnsbakt hvitløkskremsaus
Lær å lage deilige scallops med kremet ovnsbakt hvitløkssaus. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett på spesielle dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 hvitløksfedd, delt i to
- 3. 1 kopp kyllingkraft
- 4. 1/2 kopp fløte
- 5. 1 spiseskje smør
- 6. 1 spiseskje olivenolje
- 7. 1/2 pund sjøscallops
- 8. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 9. 1 spiseskje sitronsaft
- 10. 2 spiseskjeer hakket frisk persille til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 22. Skje 3 spiseskjeer olivenolje over de kuttede sidene av hvitløkshodet; pakk det tett inn i aluminiumsfolie.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til hvitløken er myk, omtrent 30 minutter; sett til side til den er avkjølt nok til å håndteres.
- 44. Klem de ovnsbakte hvitløksfeddene ut i en kjele; hell kyllingkraften i kjelen og bruk en gaffel til å mose hvitløken inn i kraften. Kok opp kraften på høy varme til væsken er redusert til halvparten, omtrent 10 minutter. Rør inn fløten i kraften og fjern fra varmen; sett til side.
- 55. Smelt smøret sammen med 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kamskjellene med salt og pepper; stek dem i det varme smøret og oljen til de er ugjennomsiktige, ca. 3 minutter på hver side. Ta dem umiddelbart av varmen.
- 66. Rør inn sitronsaften i fløtesausen; skje umiddelbart over to tallerkener. Legg kamskjellene på tallerkenene. Pynt med persille før servering.