Blaakost og søt løkterte

Blaakost og søt løkterte

Lær hvordan du lager deilige blaak cheese and sweet onion turnovers, perfekte som forrett eller snacks. En enkel oppskrift med smakfulle ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper grovhakket løk (i store biter)
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 kopp balsamicoeddik
  • 1/4 kopp ekte lønnesirup
  • 3/4 kopp hvetemel, målt opp og jevnt fordelt i målebøtten, pluss litt mer til utbaking
  • 1 teskje sukker
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 kopp kaldt usaltet smør, i biter
  • 1/3 kopp naturell gresk yoghurt eller rømme
  • 170 gram (uten skorpedekke) blåmuggost eller din favorittost, revet (ca. 1 1/2 kopp)
  • 1/3 kopp blå løkjam
  • 1 1/2 spiseskje gul sennep
  • 1 stort egg, lett pisket med 2 teskjeer vann

Fremgangsmåte

  1. 1For den svarte løkjammen: Karamelliser løken i smøret til den er myk og gyldenbrun. Tilsett salt og pepper etter smak. Ha i balsamicoeddiken og kok til eddiken tykner, omtrent 1 time. Tilsett sirupen og kok til blandingen tykner, ytterligere ca. 1 time. Server ved romtemperatur. Oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 uke.
  2. 2For paibunnene: Kjør sammen mel, sukker og salt i en food processor til det er godt blandet. Tilsett smøret og kjør til blandingen ligner grove smuler med noen fettbiter på størrelse med erter. Tilsett yoghurt og kjør til deigen akkurat er blandet og den holder sammen når du trykker den mellom fingrene. Overfør deigen til et stykke plastfolie, form til en flat disk og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time eller opptil 1 dag. Deigen kan fryses for lengre oppbevaring, opptil 3 måneder.
  3. 3Forvarm ovnen til 160 °C (325 °F). La deigen hvile til den er litt myk (dette gjør utkjevlingen lettere), ca. 10 minutter. På en lett melet arbeidsflate kjevle ut deigen til ca. 0,6 cm tykkelse. Stikk ut 16 runde kaker med 7,5 cm runde utstikkere (kjør sammen igjen eventuelle rester). Bland sammen ost, løkjam og sennep. Legg en teskje ostefyll på den ene halvdelen av hver runding, og la en kant på 1,3 cm være fri. Pensle kanten med egge- og vannblandingen; brett over toppen og klem til for å forsegle. Plasser dem med 2,5 cm mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett, og pensle toppene med egge- og vannblandingen. Stek til de er gyldne og sprø, ca. 35 minutter.