Hello Fresh Mobile Banner
Sprøtt ovnsbakt kylling med frokostblanding

Sprøtt ovnsbakt kylling med frokostblanding

Lær hvordan du lager crispy baked cereal chicken, en smakfull og enkel rett perfekt for en rask middag eller helgekos. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 kopper sprø risflak (for eksempel Rice Chex®)
  • 2. 1 1/2 teskjeer hvitløksalt
  • 3. 1 1/2 teskjeer krydret salt
  • 4. 1 egg
  • 5. 1 1/2 kopper melk
  • 6. 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit); smør en 23x30 cm stor ildfast form.
  2. 22. Legg frokostblandingen i en stor plastpose med glidelås og knus den til små smuler. Tilsett hvitløkssalt og krydret salt; rist posen godt slik at blandingen blander seg. Hell smulene ut i en grunn skål.
  3. 33. I en annen grunn skål, visp sammen egg og melk. Dypp hver kyllingbrysthalvdel i melkeblandingen, deretter i smulene, og sørg for at kyllingen er godt dekket med smuler. Legg de dekkede kyllingbrystene i den forberedte ildfaste formen.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til kyllingen er gjennomstekt og har en gyllenbrun skorpe, og saften er klar når du stikker i den. Dette tar omtrent 40 minutter. En digital termometer som settes inn i midten av kyllingen bør vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).