
Bakt brunt ris
oppskrift på bakt brunt ris - en næringsrik og smakfull rett som er enkel å lage. perfekt som hovedrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1, 2 kopper brunt ris
- 2. 1 teskje smør
- 3. 3 kopper kyllingbuljong
- 4. 1 spiseskje olivenolje
- 5. 1 teskje salt
- 6. 1 teskje malt svart pepper, eller etter smak
- 7. 1 teskje løkpulver
- 8. 1 klype cayennepepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 22. Rist ris og smør i en kjele over middels høy varme, og rør hyppig, til risen avgir en nøtteaktig duft, omtrent 5 minutter. Overfør risen til en støpejernsgryte eller en ildfast form med lokk.
- 33. Kok opp kyllingkraft, olivenolje, salt, svart pepper, løkpulver og cayennepepper i den samme kjelen; hell det over risen og rør godt.
- 44. Dekk til og stek i forvarmet ovn i 1 time og 15 minutter.