Blomkål Tikka Masala

Blomkål Tikka Masala

Lær hvordan du lager en deilig cauliflower tikka masala med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett som er enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp rømme eller naturell gresk yoghurt
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 spiseskje mild eller sterk karri pulver
  • 1 1/2 teskjeer søt paprika
  • Kosher-salt
  • 1 hode blomkål, delt i små buketter (ca. 4 kopper)
  • 3 fedd hvitløk, grovhakket
  • En 1/2 tomme fersk ingefær, grovhakket
  • 1 liten gul løk, grovhakket
  • 2 teskjeer garam masala
  • En 28-ounces boks med tomatpuré uten salt
  • En 14-ounces boks kikerter, skylt og drenert
  • 1 kopp frosne erter, tint
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 3 spiseskjeer hakket fersk koriander, pluss mer til pynt
  • 6 kopper kokt brunt ris, til servering
  • Sitronbåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen 2 spiseskjeer rømme, 1 spiseskje olje, 1 spiseskje vann, 1 ½ teskje karrypulver, ½ teskje paprika og ¼ teskje salt i en middels stor bolle. Tilsett blomkålen og vend godt slik at den blir jevnt dekket. Dekk bollen og la den marinere i 30 minutter ved romtemperatur.
  2. 2I mellomtiden, pulsér hvitløk, ingefær, løk og 2 spiseskjeer vann i en food processor til det blir jevnt. Varm opp den resterende spiseskjeen med vegetabilsk olje i en 6-liters nederlandsk ovn eller stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett løkblandingen, garam masala, de resterende 2 ½ teskjeene med karrypulver, og den resterende teskjeen paprika. Kok under omrøring av og til til blandingen begynner å feste seg og bli brun på bunnen av pannen, ca. 4 minutter. Tilsett tomatpuré, 1 kopp vann, kikerter og 2 teskjeer salt. Dekk delvis med lokk og la det småkoke forsiktig til sausen er litt redusert og løkblandingen er myk, i 10 til 15 minutter.
  3. 3I mellomtiden, forvarm grillen med en rist plassert omtrent 10 cm fra varmekilden. Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie. Fordel blomkålen i ett lag og grill, vend halvveis gjennom, til den er brunet og akkurat gjennomkokt, 8 til 10 minutter.
  4. 4Rør inn blomkål og erter i sausen og la det småkoke igjen, før du tar det av varmen. Rør inn de resterende 6 spiseskjeene med rømme, smør og koriander. Server tikka masalaen i boller med brunt ris og sitronbåter. Pynt med koriander.