Ost-enchiladas
Lær hvordan du lager deilige cheese enchiladas med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller fest. Enkel å lage for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Én 340 grams glass med jalapeñoskiver, avrent
- 2 kopper rømme, romtemperert
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje cayennepepper
- 3 grønne løk, skivet, pluss mer til pynt
- 4 kopper revet skarp Cheddar
- 18 mais tortillas
- Enchiladasaus, oppskrift følger
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/2 kopp finhakkede røde paprika
- 1/2 kopp finhakkede løk
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 4 teskjeer chilipulver
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1/2 teskje cayennepepper
- 2 buljongterninger av storfe, kylling eller tomat
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp kyllingbuljong
- To bokser á 425 gram med tomatsaus
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 3Varm opp en støpejernspanne over middels høy varme til den er varm. Legg jalapeñoskivene i den tørre pannen og kok til de begynner å bli svarte. Sett til side for å avkjøle.
- 4Bland sammen rømme, spisskummen, cayennepepper, grønn løk, avkjølte jalapeños og 2 ½ kopper revet Cheddar i en bolle.
- 5Bruk tang til å grille tortillalefsene én om gangen i 5 til 10 sekunder på hver side, og dypp deretter hver tortilla i enchiladasausen. Legg en tortilla på en tallerken, og skje 2 til 3 spiseskjeer av rømmed blandingen i midten. Rull tortillaen, og legg den med skjøten ned i en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) ildfast form. Gjenta med de resterende tortillas og rømmed blanding.
- 6Dekk retten med resten av osten, ca. 1 ½ kopp, og stek til den er boblende, ca. 15 til 20 minutter. Strø over ekstra grønn løk og server umiddelbart.
- 7Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett paprika, løk og hvitløk, og kok til de er myke, ca. 2 minutter. Tilsett chilipulver, spisskummen, cayenne, buljongterninger, litt salt og pepper, og kok i 2 minutter. Rør inn melet og kok i ytterligere ett minutt. Tilsett kraften og rør godt. Tilsett tomatsaus og 3 kopper vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til det er redusert med en tredjedel, ca. 20 minutter.
- 8La blandingen avkjøle litt, overfør deretter til en blender og kjør til den er glatt. (Når du blender varme væsker, la den først avkjøle i ca. 5 minutter, overfør deretter til en blender, fyll bare halvveis. Sett på lokket med ett hjørne åpent; dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner. Dekk lokket med et kjøkkenhåndkle for å fange sprut, og puls til den er jevn.)
- 9Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke, og kan også fryses.