Ost-enchiladas

Ost-enchiladas

Lær hvordan du lager deilige cheese enchiladas med enkel oppskrift. Perfekt for en smakfull middag eller fest. Enkel å lage for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Én 340 grams glass med jalapeñoskiver, avrent
  • 2 kopper rømme, romtemperert
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 3 grønne løk, skivet, pluss mer til pynt
  • 4 kopper revet skarp Cheddar
  • 18 mais tortillas
  • Enchiladasaus, oppskrift følger
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1/2 kopp finhakkede røde paprika
  • 1/2 kopp finhakkede løk
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 4 teskjeer chilipulver
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 1/2 teskje cayennepepper
  • 2 buljongterninger av storfe, kylling eller tomat
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 kopp kyllingbuljong
  • To bokser á 425 gram med tomatsaus

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  3. 3Varm opp en støpejernspanne over middels høy varme til den er varm. Legg jalapeñoskivene i den tørre pannen og kok til de begynner å bli svarte. Sett til side for å avkjøle.
  4. 4Bland sammen rømme, spisskummen, cayennepepper, grønn løk, avkjølte jalapeños og 2 ½ kopper revet Cheddar i en bolle.
  5. 5Bruk tang til å grille tortillalefsene én om gangen i 5 til 10 sekunder på hver side, og dypp deretter hver tortilla i enchiladasausen. Legg en tortilla på en tallerken, og skje 2 til 3 spiseskjeer av rømmed blandingen i midten. Rull tortillaen, og legg den med skjøten ned i en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) ildfast form. Gjenta med de resterende tortillas og rømmed blanding.
  6. 6Dekk retten med resten av osten, ca. 1 ½ kopp, og stek til den er boblende, ca. 15 til 20 minutter. Strø over ekstra grønn løk og server umiddelbart.
  7. 7Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett paprika, løk og hvitløk, og kok til de er myke, ca. 2 minutter. Tilsett chilipulver, spisskummen, cayenne, buljongterninger, litt salt og pepper, og kok i 2 minutter. Rør inn melet og kok i ytterligere ett minutt. Tilsett kraften og rør godt. Tilsett tomatsaus og 3 kopper vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til det er redusert med en tredjedel, ca. 20 minutter.
  8. 8La blandingen avkjøle litt, overfør deretter til en blender og kjør til den er glatt. (Når du blender varme væsker, la den først avkjøle i ca. 5 minutter, overfør deretter til en blender, fyll bare halvveis. Sett på lokket med ett hjørne åpent; dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner. Dekk lokket med et kjøkkenhåndkle for å fange sprut, og puls til den er jevn.)
  9. 9Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke, og kan også fryses.