Kylling i hvitløksaus - Pollo al Ajillo

Kylling i hvitløksaus - Pollo al Ajillo

Lær hvordan du lager smakfull kylling i hvitløksaus, en klassisk spansk rett med enkel tilberedning. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 store kyllinglår (ca. 1,8 kg; se notat)
  • Fin sjø- eller kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp rapsolje
  • 10 hvitløksfedd, skivet
  • 2 teskjeer hakkede ferske timianblader
  • 1/2 kopp tørr sherry
  • 1/2 kopp kyllingkraft, hjemmelaget eller hermetisk

Fremgangsmåte

  1. 1Vask kyllinglårene og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Krydre kyllingen rikelig med salt og pepper. Varm opp oljen i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Legg i så mange kyllinglår som får plass uten å berøre hverandre, med skinnsiden ned.
  2. 2Kok til skinnet er gyllenbrunt, ca. 10 minutter. Snu kyllingstykkene og kok videre til den andre siden er gyllenbrun, ca. 5 minutter til.
  3. 3Ta pannen av varmen og skje av det meste av fettet, la det være igjen omtrent 2 spiseskjeer, og la de deilige brune bitene bli værende. Sett pannen tilbake på lav varme, rør inn hvitløk og timian, og kok til hvitløken begynner å bli gyllen, ca. 1–2 minutter. Hell i sherryen, øk varmen til middels og la det koke opp. La det koke i ett til to minutter, før du legger kyllingen tilbake i pannen med skinnsiden opp. Skru ned varmen til lav, hell i kyllingkraften og la det småkoke. Dekk pannen godt til og kok i 20 minutter. Snu kyllingstykkene (eller roter dem topp til bunn hvis du bruker en mindre panne) og kok til kyllingen er veldig mør, ca. 20 minutter. Server varm.
  4. 4Merk: Hvis du ønsker en blanding av hvitt og mørkt kjøtt, kan du erstatte med en 1,8 kg kylling delt i 10 deler. La lårene, drumsticks og vingene koke i sausen i 15 minutter før du legger i de brune bryststykkene. Hvis du vil bruke alt hvitt kjøtt, del brystene i to på tvers, brun dem som beskrevet ovenfor, men la sausen koke i 10–15 minutter før du legger i kyllingbrystene.