Krydret eplekake
oppdag en deilig oppskrift på spiced apple cake, perfekt for høsten. enkel å lage og full av smak, ideell for dessert eller kaffekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 egg
- 2. 1 kopp vegetabilsk olje
- 3. 1/4 kopp ferskpresset appelsinjuice
- 4. 2 kopper hvitt sukker
- 5. 2 kopper hvetemel
- 6. 4 teskjeer malt kanel
- 7. 1 teskje salt
- 8. 2 teskjeer natron
- 9. 4 kopper Granny Smith epler, skrellet, kjernet og finhakket (ca. 4-6 epler)
- 10. 1 kopp valnøtter, grovhakket
- 11. 1/4 kopp guavasmør
- 12. 150 gram kremost, romtemperert
- 13. 1 spiseskje fersk limesaft
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 325 °F. Smør og mel en 10-tommers kakeform. Bland de tørre ingrediensene og sett til side. Pisk eggene til de er skummende, ca. 3-4 minutter, og tilsett deretter olje og appelsinjuice, og bland godt. Tilsett de tørre ingrediensene og pisk med visp på lav hastighet til alt er godt blandet. Vend inn epler og valnøtter, og hell røren i den forberedte kakeformen. Stek ved 325 °F i 1 time, eller til toppen er fast. Dekk med aluminiumsfolie hvis toppen blir for brun. Avkjøl på rist i 5 minutter, snu deretter kaken ut av formen og avkjøl helt. Server med Guava-cream cheese-fyll spredt over toppen. 2. Mos alle ingrediensene i en bolle med en gaffel til det er lett og luftig.