Gresskar-isboks-kake

Gresskar-isboks-kake

Lær hvordan du lager en deilig pumpkin icebox cake. En enkel dessert perfekt for høsten. Rask å lage og smakfull for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp valnøtter
  • 4 kopper kremfløte
  • 1 ½ kopper hermetisk gresskarpuré til pai
  • 4 spiseskjeer melis
  • To 16-unse bokser med pepperkaker (ca. 112 kaker)
  • ½ kopp mini sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Fordel valnøttene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen til de er lett ristet, ca. 8 minutter. La dem avkjøle, og hakk dem deretter fint.
  2. 2I mellomtiden, pisk kremfløten, gresskarpuréen og melis sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser til stive topper dannes, ca. 5 minutter.
  3. 3Fordel en femtedel av gresskarblandingen i bunnen av en 23x33 cm stor ildfast form, etterfulgt av et lag med pepperkaker (4 pepperkaker på bredden og 7 på lengden). Gjenta dette tre ganger, slik at det blir fire lag med gresskar og pepperkaker. Avslutt med resten av gresskarblandingen. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. Strø de hakkede valnøttene og mini-sjokoladeknappene over kaken rett før servering.