Gresskar-isboks-kake
Lær hvordan du lager en deilig pumpkin icebox cake. En enkel dessert perfekt for høsten. Rask å lage og smakfull for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp valnøtter
- 4 kopper kremfløte
- 1 ½ kopper hermetisk gresskarpuré til pai
- 4 spiseskjeer melis
- To 16-unse bokser med pepperkaker (ca. 112 kaker)
- ½ kopp mini sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Fordel valnøttene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen til de er lett ristet, ca. 8 minutter. La dem avkjøle, og hakk dem deretter fint.
- 2I mellomtiden, pisk kremfløten, gresskarpuréen og melis sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser til stive topper dannes, ca. 5 minutter.
- 3Fordel en femtedel av gresskarblandingen i bunnen av en 23x33 cm stor ildfast form, etterfulgt av et lag med pepperkaker (4 pepperkaker på bredden og 7 på lengden). Gjenta dette tre ganger, slik at det blir fire lag med gresskar og pepperkaker. Avslutt med resten av gresskarblandingen. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. Strø de hakkede valnøttene og mini-sjokoladeknappene over kaken rett før servering.