
Sjokolade- og kanelkaffekake
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull sjokolade-kanel kaffekake. Perfekt til kaffen eller som en søt avslutning på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp usaltet smør, romtemperert, pluss litt til smøring av formen
- 1/2 kopp skåldede hasselnøtter, hakket
- 2 unser bittersøt sjokolade, hakket
- 3/4 teskje malt kanel
- 1 kopp sukker, delt
- 2 kopper hvetemel
- 3/4 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/4 teskje kosher salt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 store egg
- 1 kopp naturell gresk yoghurt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 20 cm (8 tommer) kvadratisk bakeform; sett til side. Bland hasselnøtter, sjokolade, kanel og 1/4 kopp sukker i en bolle. Visp mel, bakepulver, natron og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk smør og de resterende 3/4 kopp sukker i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Rør inn vanilje. Tilsett egg ett om gangen, pisk godt mellom hver tilsetning og skrap av og til sidene av bollen. Med mikseren på lav hastighet, tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med yoghurt i to omganger, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Hell halvparten av røren i den forberedte formen og jevn ut overflaten; topp med halvparten av hasselnøttblandingen. Skje resten av røren over og jevn ut overflaten; topp med resten av hasselnøttblandingen. Stek kaken til toppen er gyllenbrun og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40–45 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist og la kaken avkjøle i formen før den tas ut. FORBERED I FORVEIEN: Kaken kan lages ett døgn i forveien. Oppbevar den lufttett ved romtemperatur.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 20 cm (8 tommer) kvadratisk bakeform; sett til side. Bland hasselnøtter, sjokolade, kanel og 1/4 kopp sukker i en bolle.
- 3Visp mel, bakepulver, natron og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk smør og de resterende 3/4 kopp sukker i en stor bolle til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Rør inn vanilje. Tilsett egg ett om gangen, pisk godt mellom hver