
Black-Bottom Peanut Butter Mousse Pie
oppskrift på en deilig black-bottom peanøttsmør mousse pai med rik sjokoladekrem og kremet peanøttfyll. perfekt for spesielle anledninger eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Nonstick vegetabilsk spray
- 7 hele grahamkjeks, grovt knust
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet
- 4 spiseskjeer sukker, delt
- 1 1/3 kopper bittersøt eller semisøt sjokoladechips (ca. 8 unser)
- 2/3 kopp pluss 1 3/4 kopper avkjølt piskefløte, delt
- 2 spiseskjeer lys mais sirup
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt, delt
- 6 unser (1 kopp) peanøttsmørchips
- 2 spiseskjeer kremet peanøttsmør (ikke bruk gammeldags eller nykvernet)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm stor glasspaiform med non-stick spray. Bland kjeks, smeltet smør og 2 spiseskjeer sukker i en foodprocessor til det dannes fuktige klumper. Trykk smulene jevnt utover bunnen og opp langs kantene på den forberedte paiformen. Stek bunnen til den er lett brunet, ca. 15 minutter.
- 2I mellomtiden, bland sjokoladeknapper, 2/3 kopp krem, mais sirup og 1 teskje vanilje i en mikrobølgesikker bolle. Varm opp i mikrobølgeovnen på middels varme i ca. 3 minutter, til sjokoladen begynner å mykne. Rør godt til det er smeltet og jevnt. Fordel sjokolademassen over bunnen i paiformen. Sett i fryseren i 10 minutter.
- 3Varm opp peanøttsmør og 3/4 kopp krem i en stor mikrobølgesikker bolle på middels varme i 15-sekunders intervaller, til peanøttsmøret begynner å mykne, og rør ofte. Rør inn peanøttsmør og 1 teskje vanilje. La det avkjøle til nesten lunkent.
- 4Pisk resten av kremen (1 kopp) og 2 spiseskjeer sukker i en middels bolle til det er veldig tykt, men ennå ikke stivpisket. Vend forsiktig inn i peanøttsmørblandingen i tre omganger.
- 5Fordel moussen over sjokoladekremen. Sett kaldt i minst 1 time og opp til 1 dag.
- 6Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm stor glasspaiform med non-stick spray. Bland kjeks, smeltet smør og 2 spiseskjeer sukker i en foodprocessor til det dannes fuktige klumper. Trykk smulene jevnt utover bunnen og opp langs kantene på den forberedte paiformen. Stek bunnen til den er lett brunet, ca. 15 minutter.
- 7I mellomtiden, bland sjokolad