Black-Bottom Peanut Butter Mousse Pie

Black-Bottom Peanut Butter Mousse Pie

oppskrift på en deilig black-bottom peanøttsmør mousse pai med rik sjokoladekrem og kremet peanøttfyll. perfekt for spesielle anledninger eller helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Nonstick vegetabilsk spray
  • 7 hele grahamkjeks, grovt knust
  • 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet
  • 4 spiseskjeer sukker, delt
  • 1 1/3 kopper bittersøt eller semisøt sjokoladechips (ca. 8 unser)
  • 2/3 kopp pluss 1 3/4 kopper avkjølt piskefløte, delt
  • 2 spiseskjeer lys mais sirup
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt, delt
  • 6 unser (1 kopp) peanøttsmørchips
  • 2 spiseskjeer kremet peanøttsmør (ikke bruk gammeldags eller nykvernet)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm stor glasspaiform med non-stick spray. Bland kjeks, smeltet smør og 2 spiseskjeer sukker i en foodprocessor til det dannes fuktige klumper. Trykk smulene jevnt utover bunnen og opp langs kantene på den forberedte paiformen. Stek bunnen til den er lett brunet, ca. 15 minutter.
  2. 2I mellomtiden, bland sjokoladeknapper, 2/3 kopp krem, mais sirup og 1 teskje vanilje i en mikrobølgesikker bolle. Varm opp i mikrobølgeovnen på middels varme i ca. 3 minutter, til sjokoladen begynner å mykne. Rør godt til det er smeltet og jevnt. Fordel sjokolademassen over bunnen i paiformen. Sett i fryseren i 10 minutter.
  3. 3Varm opp peanøttsmør og 3/4 kopp krem i en stor mikrobølgesikker bolle på middels varme i 15-sekunders intervaller, til peanøttsmøret begynner å mykne, og rør ofte. Rør inn peanøttsmør og 1 teskje vanilje. La det avkjøle til nesten lunkent.
  4. 4Pisk resten av kremen (1 kopp) og 2 spiseskjeer sukker i en middels bolle til det er veldig tykt, men ennå ikke stivpisket. Vend forsiktig inn i peanøttsmørblandingen i tre omganger.
  5. 5Fordel moussen over sjokoladekremen. Sett kaldt i minst 1 time og opp til 1 dag.
  6. 6Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm stor glasspaiform med non-stick spray. Bland kjeks, smeltet smør og 2 spiseskjeer sukker i en foodprocessor til det dannes fuktige klumper. Trykk smulene jevnt utover bunnen og opp langs kantene på den forberedte paiformen. Stek bunnen til den er lett brunet, ca. 15 minutter.
  7. 7I mellomtiden, bland sjokolad