3-ingredienser japansk ostekake
Lær hvordan du lager en luftig japansk ostekake med kun tre ingredienser. Perfekt for en rask og enkel dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 9 unser hvit sjokolade (omtrent 1 ½ kopper chips eller hakket sjokolade)
- 8 unser kremost, romtemperert
- 6 store egg, separert, romtemperert
- En rund kakeform på 8 tommer
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg bunnen av en 20 cm (8 tommer) rund kakeform med bakepapir. Klipp en stripe av bakepapir på 53 x 13 cm (21 x 5 tommer), smør eller olje bakepapiret, og legg det langs sidene av formen. Plasser formen midt på et stort stykke aluminiumsfolie og brett folien opp over sidene for å hindre vann i å komme inn i formen. Ha hvit sjokolade i en middels stor varmebestandig bolle og varm den i mikrobølgeovnen i 20-sekunders intervaller (eller sett bollen over en kjele med lett småkokende vann), og rør av og til til den er smeltet. Overfør sjokoladen til en stor bolle og rør inn kremost. La det avkjøle litt, og tilsett deretter eggeplommer og rør godt sammen. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk eggehvitene i en annen stor bolle til de danner stive topper. Tilsett en liten del av eggehvitene i sjokolademiksturen og rør forsiktig til det er lett blandet. Vend forsiktig inn resten av eggehvitene i to omganger til det er akkurat blandet. Hell røren i den forberedte formen. Plasser formen i en ildfast form eller langpanne, og hell varmt vann i langpannen til det når halvveis opp på sidene av kakeformen. Stek ostekaken til den er fast, ca. 40–45 minutter. Slå av ovnen og la formen stå i ovnen i 15 minutter, før den flyttes over på en avkjølingsrist og avkjøles helt. Ta ostekaken ut av formen, overfør den til et fat, og sett den i kjøleskapet til den er kald, minst 4 timer eller over natten.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg bakepapir i bunnen av en 20 cm (8 tommer) rund kakeform. Klipp en stripe av bakepapir på 53 x 13 cm (21 x 5 tommer), smør eller olje bakepapiret, og legg det langs sidene av formen. Plasser formen midt på et stort stykke aluminiumsfolie og brett folien opp over sidene for å hindre vann i å komme inn i formen.
- 3Ha hvit sjokolade i en middels stor varmebestandig bolle og varm den i mikrobølgeovnen i 20-sekunders intervaller (eller sett bollen over en kjele med lett småkokende vann), og rør av og til til den er smeltet. Overfør sjokoladen til en stor bolle og rør inn kremost. La det avkjøle litt, og tilsett deretter eggeplommer og rør godt sammen.
- 4Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk eggehvitene i en annen stor bolle til de danner stive topper. Tilsett en liten del av eggehvitene i sjokolademiksturen og rør forsiktig til det er lett blandet. Vend forsiktig inn resten av eggehvitene i to omganger til det er akkurat blandet.
- 5Hell røren i den forberedte formen. Plasser formen i en ildfast form eller langpanne, og hell varmt vann i langpannen til det når halvveis opp på sidene av kakeformen. Stek ostekaken til den er fast, ca. 40–45 minutter. Slå av ovnen og la formen stå i ovnen i 15 minutter, før den flyttes over på en avkjølingsrist og avkjøles helt. Ta ostekaken ut av formen, overfør den til et fat, og sett den i kjøleskapet til den er kald, minst 4 timer eller over natten.