Tranebær-karamellpudding

Tranebær-karamellpudding

oppskriften på cranberry toffee pudding gir en rik og søt dessert med en perfekt balanse mellom syrlighet og karamell. enkel å lage og perfekt for høst- og vintermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 8 unser dadler, uten stein og grovhakket (ca. 1 1/4 kopper)
  • 1/2 teskje natron
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1 1/2 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking av formen
  • 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, romtemperert, pluss litt til smøring av formen
  • 1 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 store egg, romtempererte
  • 1 kopp ferske tranebær, 12 tranebær satt til side til pynt
  • 6 spiseskjeer (3/4 stang) usaltet smør
  • 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt eller 1/2 vaniljestang, delt på langs og frøene skrapt ut
  • 1/4 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Til kaken: Plasser en ovnrist i midten av ovnen; forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en avlang form med smør og dryss med mel; sett til side.
  2. 2Bland dadlene, natron og 1/2 kopp vann i en liten kjele over høy varme. Kok opp, fjern deretter fra varmen og sett til side.
  3. 3Ha salt og mel i en middels bolle og visp sammen; sett til side. Bland smør og brunt sukker i en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Pisk på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter, av og til skrap ned sidene av bollen. Tilsett vaniljeekstrakt; deretter pisk inn eggene, ett om gangen, bare til de er godt innarbeidet. Ta bollen ut av maskinen og rør inn dadelblandingen til den er godt blandet. Tilsett melblandingen og tranebærene, og rør forsiktig til alt er innarbeidet (ikke overbland). Hell røren i den forberedte brødformen. Fordel de reserverte tranebærene jevnt på toppen.
  4. 4Stek på midterste rille i ovnen til midten av kaken er stivnet og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45–55 minutter. I mellomtiden lager du karamellsausen.
  5. 5Til karamellsausen: Smelt smøret i en middels kjele over middels varme. Når det skummer, tilsett brunt sukker og vaniljeekstrakt; rør en gang. Varm opp til blandingen bobler og har fått farge som lønnesirup, ca. 5 minutter. Mens du rører, tilsett forsiktig fløten i en tynn stråle. Kok opp og la sausen boble opp og øke i volum, ca. 2 minutter. Ta av varmen.
  6. 6Når kaken er ferdig, tar du ut formen av ovnen og setter den på en avkjølingsrist for å avkjøle. Når kaken er avkjølt, bruker du en kniv til å skjære rundt kanten av kaken og snur formen opp ned for å løsne den.
  7. 7Plasser kaken oppreist på et serveringsfat. Server ved romtemperatur eller lett oppvarmet, dekket med varm karamellsaus.