Den enkleste og mest deilige kjøttkaken NOENSINNE!
oppskrift på den mest enkle og deilige kjøttkaken du kan lage, perfekt for en smakfull middag på kort tid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 egg
- 1 ½ pund kjøttdeig av storfe
- 1 (14 unse) boks hakkede tomater med grønne chilipepper (for eksempel RO*TEL®), uten å drenere
- 1 pakke smørkjeks (for eksempel Ritz®), knust
- 1 teskje løkflak (valgfritt)
- 1 ½ teskje hvitløkspulver, eller etter smak
- 1 ½ teskje krydret salt, eller etter smak
- ½ teskje malt svart pepper, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en ovn til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2Pisk egget i en blandingsbolle, og tilsett deretter kjøttdeigen, tomatene og knuste kjeks. Krydre med løkflak, hvitløkspulver, krydret salt og pepper. Bland til det er jevnt fordelt. Form til en avlang brødform og legg i en 23x13 cm (9x5 tommer) loafpanne.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til kjøttet ikke lenger er rosa i midten, ca. 1 time. En øyeblikksmåler som settes inn i midten, skal vise minst 70 grader Celsius (160 grader Fahrenheit).