Biff Bourguignon 2
Lær hvordan du lager en autentisk beef bourguignon med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag i helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 stenger selleri, delt i to
- 5 fedd hvitløk, knust
- 1 stor løk, skrelt og delt i fire
- 3 friske laurbærblader
- 2 gulrøtter, skrelt og delt i to
- Én 750 ml flaske rødvin, for eksempel Burgundy
- 1,8 kg storfekjøtt av chuck, skåret i 2,5 cm store biter
- 1 stor løk, skrelt og skåret i 0,5 cm terninger
- Extra-virgin olivenolje
- 0,6 dl tomatpuré
- Kosher-salt
- 0,6 dl hvetemel
- 3 til 4 kopper storfekraft
- 3 friske laurbærblader
- 225 g bacon i skiver, skåret i lardons
- 450 g cremini- eller hvite sjampinjonger, delt i fire
- 2 gulrøtter, skrelt og skåret i 0,5 cm terninger
- 2 stenger selleri, skåret i 0,5 cm terninger
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 bunt fersk timian
- 450 g røde bliss-poteter, delt i fire
- 1/2 bunt fersk gressløk, finhakket, til pynt
- Rustikt brød, til servering
- Aktiv tid: 1 time 40 minutter
- Total tid: 7 timer 40 minutter
Fremgangsmåte
- 1Marinade:
- 2Gryte:
- 3Til marinaden: Bland hvitløk, laurbærblader, gulrøtter, selleri, løk og vin i en stor bolle eller beholder. Tilsett storfekjøttet; dekk til og la det stå i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. (Dette er et veldig viktig steg: det gir en stor smakforskjell.)
- 4Til gryten: Ta storfekjøttet ut av marinaden. Sil ut grønnsakene og laurbærbladene fra marinaden og kast dem. Reserver 2 kopper av marinaden.
- 5Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 6Smør en stor, bred panne eller en støpejernsgryte med olivenolje og varm opp til middels høy varme. Strø kjøttet med salt og vend det i mel; vent med å melde kjøttet til du er klar til å brune det. Legg det melbelagte kjøttet i den varme pannen, men pass på å ikke overfylle den; du må gjøre det i fire omganger. Brun kjøttet godt på alle sider, ca. 12 til 15 minutter. Ta det ut av pannen og legg det på et stekebrett.
- 7Etter de to første batchene, deglaser pannen med 1/2 kopp av den reserverte marinaden, og skrap opp alle de brune bitene. Sil væsken over i en liten bolle. Tilsett mer olivenolje i pannen for å dekke, og stek de resterende to batchene av kjøttet. Legg kjøttet på stekebrettet. Deglaser pannen med 1/2 kopp marinade, og skrap opp de brune bitene.
- 8Tilsett bacon og stek til det blir brunt og sprøtt, ca. 5 minutter. Ha i sopp, gulrøtter, selleri, hvitløk og løk, og krydre med salt. Stek til grønnsakene begynner å mykne og blir veldig aromatiske, ca. 10 minutter. Tilsett tomatpuré og stek i 1 til 2 minutter. Tilsett den resterende koppen marinade og deglaser pannen, og skrap opp de brune bitene, i 1 minutt. Legg i storfekjøttet. Rør godt sammen og la det koke til vinen har redusert til halvparten, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett nok storfekraft til å dekke kjøttet lett. Ha i laurbærbladene og timianbundelen. Dekk pannen, la væsken koke opp, og sett den i ovnen.
- 9La storfekjøttet koke i 2 timer. I den siste timen av koketiden, tilsett potetene. Dekk pannen med lokk og sett gryten tilbake i ovnen for ytterligere en time.
- 10Ta gryten ut av ovnen og skum av overflødig fett fra overflaten av gryten. Pynt med finhakket gressløk og server med crusty brød for å suge opp all sausen.