Hello Fresh Mobile Banner
Biff Bourguignon 2

Biff Bourguignon 2

Lær hvordan du lager en autentisk beef bourguignon med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag i helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 stenger selleri, delt i to
  • 5 fedd hvitløk, knust
  • 1 stor løk, skrelt og delt i fire
  • 3 friske laurbærblader
  • 2 gulrøtter, skrelt og delt i to
  • Én 750 ml flaske rødvin, for eksempel Burgundy
  • 1,8 kg storfekjøtt av chuck, skåret i 2,5 cm store biter
  • 1 stor løk, skrelt og skåret i 0,5 cm terninger
  • Extra-virgin olivenolje
  • 0,6 dl tomatpuré
  • Kosher-salt
  • 0,6 dl hvetemel
  • 3 til 4 kopper storfekraft
  • 3 friske laurbærblader
  • 225 g bacon i skiver, skåret i lardons
  • 450 g cremini- eller hvite sjampinjonger, delt i fire
  • 2 gulrøtter, skrelt og skåret i 0,5 cm terninger
  • 2 stenger selleri, skåret i 0,5 cm terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bunt fersk timian
  • 450 g røde bliss-poteter, delt i fire
  • 1/2 bunt fersk gressløk, finhakket, til pynt
  • Rustikt brød, til servering
  • Aktiv tid: 1 time 40 minutter
  • Total tid: 7 timer 40 minutter

Fremgangsmåte

  1. 1Marinade:
  2. 2Gryte:
  3. 3Til marinaden: Bland hvitløk, laurbærblader, gulrøtter, selleri, løk og vin i en stor bolle eller beholder. Tilsett storfekjøttet; dekk til og la det stå i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. (Dette er et veldig viktig steg: det gir en stor smakforskjell.)
  4. 4Til gryten: Ta storfekjøttet ut av marinaden. Sil ut grønnsakene og laurbærbladene fra marinaden og kast dem. Reserver 2 kopper av marinaden.
  5. 5Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  6. 6Smør en stor, bred panne eller en støpejernsgryte med olivenolje og varm opp til middels høy varme. Strø kjøttet med salt og vend det i mel; vent med å melde kjøttet til du er klar til å brune det. Legg det melbelagte kjøttet i den varme pannen, men pass på å ikke overfylle den; du må gjøre det i fire omganger. Brun kjøttet godt på alle sider, ca. 12 til 15 minutter. Ta det ut av pannen og legg det på et stekebrett.
  7. 7Etter de to første batchene, deglaser pannen med 1/2 kopp av den reserverte marinaden, og skrap opp alle de brune bitene. Sil væsken over i en liten bolle. Tilsett mer olivenolje i pannen for å dekke, og stek de resterende to batchene av kjøttet. Legg kjøttet på stekebrettet. Deglaser pannen med 1/2 kopp marinade, og skrap opp de brune bitene.
  8. 8Tilsett bacon og stek til det blir brunt og sprøtt, ca. 5 minutter. Ha i sopp, gulrøtter, selleri, hvitløk og løk, og krydre med salt. Stek til grønnsakene begynner å mykne og blir veldig aromatiske, ca. 10 minutter. Tilsett tomatpuré og stek i 1 til 2 minutter. Tilsett den resterende koppen marinade og deglaser pannen, og skrap opp de brune bitene, i 1 minutt. Legg i storfekjøttet. Rør godt sammen og la det koke til vinen har redusert til halvparten, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett nok storfekraft til å dekke kjøttet lett. Ha i laurbærbladene og timianbundelen. Dekk pannen, la væsken koke opp, og sett den i ovnen.
  9. 9La storfekjøttet koke i 2 timer. I den siste timen av koketiden, tilsett potetene. Dekk pannen med lokk og sett gryten tilbake i ovnen for ytterligere en time.
  10. 10Ta gryten ut av ovnen og skum av overflødig fett fra overflaten av gryten. Pynt med finhakket gressløk og server med crusty brød for å suge opp all sausen.