Hummernachos med asiatisk guacamole og krydret rømme
Oppdag hvordan du lager lobster nachos med asiatisk guacamole og krydret rømme. En smaksrik forrett perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 20 wonton-omslag, tintet hvis frosne
- 4 kopper rapsolje
- 2 California-avokadoer
- 1 middels stor tomat
- 1 middels stor rød løk
- 2 store vårløk
- 1/4 til 1/2 kopp fersk limesaft
- 1 1/2 spiseskje finhakket fersk koriander
- 2 spiseskjeer sake
- 1 spiseskje sambal oelek
- 1 spiseskje revet, skrelt fersk ingefærrot
- Nykvernet hvit pepper, etter smak
- 1/3 kopp rømme
- 1 spiseskje srirachisaus
- 1 teskje shichimi-krydder
- 225 gram kokt hummerkjøtt
Fremgangsmåte
- 1Separér won ton-omslagene og del dem diagonalt i to. I en tung kjele på 4 kvart, varm opp olje over moderat høy varme til en dypfriterings-termometer viser 190 grader Celsius, og friter won tons, to av gangen, mens du vender dem konstant med en hullsleiv for å sikre jevn bruning, i 5 sekunder. Overfør won tonsene med skje til papirhåndklær for å renne av og krydre med salt. Won tons kan friteres én dag i forveien og oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur.
- 2For å lage guacamole, fjern steinen og skrell avokadene først. Skjær avokadene i 1/2-tommers terninger. Fjern frøet og hakk tomaten grovt. Finhakk løk og skjær vårløken i tynne skiver. I en bolle, vend forsiktig sammen avokado, tomat, løk, vårløk, 1/4 kopp limejuice, salt etter smak, og resten av guacamole-ingrediensene. Rør inn mer limejuice etter smak.
- 3I en annen bolle, bland rømme, chilisaus og shichimi. Skjær hummerkjøttet i biter på 1 1/2 tommer. Topp guacamolen med hummer og rømmeblandingen, og server med friterte won ton.


