Gløgg
Lær hvordan du lager deilig mulled wine, perfekt for vinterkveldene. Enkel oppskrift med krydder og frukt, klar på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 2 flasker Cabernet Sauvignon
- 3 sitroner, presset
- 1/2 kopp superfint sukker eller mer etter smak
- 4 kanelstenger
- 1 spiseskje hele nellik eller mer etter smak
- 1 spiseskje hele allehånde eller nyrevet muskatnøtt
- 1 appelsin, skivet
- 1 sitron, skivet
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, bland vinen, sitronsaften og sukkeret. Rør til det er oppløst. Tilsett kanel, nellik, allehånde eller muskatnøtt, samt skiver av appelsin og sitron. Varm opp, men la det ikke koke. Senk varmen og la det småkoke i 15 minutter. Sil vinen over i varme krus og server umiddelbart.