Cowboy-julfrokost
Lær hvordan du lager en smakfull cowboy christmas breakfast med denne enkle oppskriften. Perfekt for en vintermorgen med familie og venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1/2 pinne (1/4 kopp) usaltet smør, myknet, pluss litt til smøring av bakeformen
- 1 (1 pund) pakke med ferdigkjøpt frokostpølse (ikke pølser)
- 1 (15 tommer lang) baguette av italiensk brød (ca. 4 tommer bred)
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 24 store egg
- 1 kopp helmelk
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje svart pepper
- 1 stor bunt vårløk
- 1/4 pund skarp Cheddar, grovt revet (ca. 1 kopp)
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 190°C. Smør godt bunnen og sidene av en 33 x 23 cm ildfast form. Kok pølse i en tykk 30 cm stor stekepanne over moderat høy varme, rør ofte og del opp eventuelle store klumper med en gaffel, til den er brunet, ca. 10 minutter. Hell av fettet fra pannen, og la pølsen avkjøle til romtemperatur. Skjær halve av brødet i 2,5 cm tykke skiver og sett resten til side for en annen bruk. Kjør smør (½ pinne) og hvitløk i en food processor til det er glatt. Smør et tynt lag av hvitløksmør på begge sider av hver brødskive, og legg brødet i ett lag i bunnen av formen. Strø pølse over. Visp sammen egg, melk, salt og pepper i en stor bolle til det er skummende, og vend inn vårløk og halvparten av osten. Hell eggeblandingen over pølsen (brødet vil flyte opp), og trykk ned på brødet med en slikkepott for å hjelpe det å absorbere væsken. Strø resten av osten over. Stek, tett dekket med et stort ark aluminiumsfolie med smørsiden ned, i 30 minutter. Fjern forsiktig folien og stek videre til toppen er lett puffet og eggekremen er stivnet i midten, ca. 20 minutter til. Overfør formen til en rist og la den stå i 10 minutter. Skjær i 12 firkanter og server umiddelbart.
- 2Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 190°C. Smør godt bunnen og sidene av en 33 x 23 cm ildfast form.
- 3Kok pølse i en tykk 30 cm stor stekepanne over moderat høy varme, rør ofte og del opp eventuelle store klumper med en gaffel, til den er brunet, ca. 10 minutter. Hell av fettet fra pannen, og la pølsen avkjøle til romtemperatur.
- 4Skj