Enkel Crème Brûlée
oppskrift på enkel creme brulee som er perfekt for en smakfull dessert. enkel å lage og passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 4 kopper kremfløte
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp sukker
- 6 eggeplommer
- 1/2 kopp mørk brunsukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 300 grader. I en middels stor kjele varmer du opp fløte og vanilje til det småkoker. Ta kjelen av varmen og la den stå i 10 minutter. I en bolle visper du sammen sukker og eggeplommer til det blir en lys gul farge. Rør inn fløten i eggeblandingen og hell over i 6 små porsjonsformer.
- 2Plasser formene i en stor ildfast form som er dekket med et håndkle. Hell kokende vann i formen slik at det når halvveis opp på porsjonsformene. Stek i 30 minutter eller til kremen er fast, men fortsatt bevegelig. La den avkjøle i minst én time. Strø et jevnt lag med brunt sukker over toppen og sett under grillen til sukkeret smelter og bobler. Server ved romtemperatur.