Koreansk grillet storfekjøtt (Bulgogi)
lag saftig og smakfull korean grilled beef bulgogi hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund storfekjøtt tenderloin, uten ben
- 1 ss sesamfrø
- 3 vårløk, hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ts risvinseddik
- 1 ½ ss vann
- 3 ss soyasaus
- 1 ss sukker
- 1 ss sesamolje
- ½ ts pepper
- 2 ss olje
- 1 ss fersk ingefær, finhakket
- 1 ss hvitløk, finhakket
- 3 gulrøtter, skrelt og skåret på diagonalen
- ¼ kopp vann
- ¼ pund snøerter
Fremgangsmåte
- 1Pakk storfe inn i plastfolie og frys til det er fast (men ikke steinhardt). Når det er fast, skjær storfe i tynne skiver på tvers av fibrene. Legg det i en ildfast form. Rist sesamfrø i en liten stekepanne. For å lage marinaden, bland vårløk, hvitløk, eddik, vann, soyasaus, sukker, sesamolje og pepper i en liten bolle. Rør godt. Hell marinaden over storfe. La det stå i 30 minutter.
- 2Varm opp olje i en separat stekepanne. Tilsett ingefær og hvitløk, og kok til du kjenner aromaen. Tilsett gulrøtter og 1/4 kopp vann. La det småkoke til gulrøttene er møre, ca. 2 minutter. Tilsett snøgressløk og la det småkoke til det er mørt, ca. 2 minutter.
- 3Ta storfe ut av ildfastformen og grill det til det er brunt rundt kantene, ca. 30 sekunder på hver side. Tilsett grønnsakene i storfeet, rør om og dryss over sesamfrø. Server med kokt hvit ris.