Koreansk grillet storfekjøtt (Bulgogi)

Koreansk grillet storfekjøtt (Bulgogi)

lag saftig og smakfull korean grilled beef bulgogi hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund storfekjøtt tenderloin, uten ben
  • 1 ss sesamfrø
  • 3 vårløk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts risvinseddik
  • 1 ½ ss vann
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss sesamolje
  • ½ ts pepper
  • 2 ss olje
  • 1 ss fersk ingefær, finhakket
  • 1 ss hvitløk, finhakket
  • 3 gulrøtter, skrelt og skåret på diagonalen
  • ¼ kopp vann
  • ¼ pund snøerter

Fremgangsmåte

  1. 1Pakk storfe inn i plastfolie og frys til det er fast (men ikke steinhardt). Når det er fast, skjær storfe i tynne skiver på tvers av fibrene. Legg det i en ildfast form. Rist sesamfrø i en liten stekepanne. For å lage marinaden, bland vårløk, hvitløk, eddik, vann, soyasaus, sukker, sesamolje og pepper i en liten bolle. Rør godt. Hell marinaden over storfe. La det stå i 30 minutter.
  2. 2Varm opp olje i en separat stekepanne. Tilsett ingefær og hvitløk, og kok til du kjenner aromaen. Tilsett gulrøtter og 1/4 kopp vann. La det småkoke til gulrøttene er møre, ca. 2 minutter. Tilsett snøgressløk og la det småkoke til det er mørt, ca. 2 minutter.
  3. 3Ta storfe ut av ildfastformen og grill det til det er brunt rundt kantene, ca. 30 sekunder på hver side. Tilsett grønnsakene i storfeet, rør om og dryss over sesamfrø. Server med kokt hvit ris.