Svinekotletter med tranebær-, portvin- og rosmarinsaus

Svinekotletter med tranebær-, portvin- og rosmarinsaus

Oppdag hvordan du lager saftig svinekam med en smakfull saus av tranebær, portvin og rosmarin. En perfekt rett for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 stk. svinekoteletter med 1 tomme tykkelse
  • 2 3/4 teskjeer finhakket fersk rosmarin, delt
  • 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
  • 3/4 kopp lavsalt kyllingbuljong
  • 3/4 kopp tawny Port
  • 1 kopp rester av tranebærsaus

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre svinekotelettene med salt, pepper og 1 teskje rosmarin. Smelt smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme til det begynner å bli brunt. Legg i svinekotelettene og kok dem til de er godt brunet og gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Overfør dem til et serveringsfat; dekk til for å holde dem varme. Tilsett kraft, portvin og resten av rosmarinen (1 3/4 teskje) i den samme pannen og kok opp til væsken er litt redusert, ca. 4 minutter. Rør inn tyttebærsausen; la det koke opp, og skru deretter ned varmen til middels. La det småkoke til sausen er tykkere, ca. 7 minutter. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over svinekotelettene og server.
  2. 2Krydre svinekotelettene med salt, pepper og 1 teskje rosmarin. Smelt smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme til det begynner å bli brunt. Legg i svinekotelettene og kok dem til de er godt brunet og gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Overfør dem til et serveringsfat; dekk til for å holde dem varme. Tilsett kraft, portvin og resten av rosmarinen (1 3/4 teskje) i den samme pannen og kok opp til væsken er litt redusert, ca. 4 minutter. Rør inn tyttebærsausen; la det koke opp, og skru deretter ned varmen til middels. La det småkoke til sausen er tykkere, ca. 7 minutter. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over svinekotelettene og server.