BA's beste stekte kyllingburger

BA's beste stekte kyllingburger

oppskrift på ba's beste friterte kyllingburger, perfekt for en smakfull og saftig lunsj eller middag. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss Diamond Crystal eller 2 ts Morton kosher salt
  • 1 ts lyst brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 4 kyllinglår med skinn eller uten skinn, uten ben
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 ss fersk sitronjuice
  • 1/2 kopp majones
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 1/2 ts sellerifrø
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • Kosher salt
  • 1 1/2 kopp hvetemel
  • 1/3 kopp maisstivelse
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss paprika
  • 2 ts cayennepepper
  • 2 ss kosher salt, pluss mer etter behov
  • 1 stort egg, vispet for å blande
  • 1 kopp kulturmelk
  • 2 ss bourbon (valgfritt)
  • 3 ss hot sauce, pluss mer til servering (valgfritt)
  • Peanøtt- eller vegetabilsk olje (til steking; ca. 8 kopper)
  • 4 myke hamburgerbrød med sesamfrø
  • 3 ss usaltet smør, smeltet
  • Bread-and-Smør Pickles (til servering), pluss 1 ss lake
  • 4 kopper tynne skiver av isbergsalat
  • Nykvernet svart pepper
  • Et dypfriteringstermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Mariner kyllingen: Bland salt, sukker og bakepulver i en liten bolle. Krydre kyllingen over hele med salt blandture (du vil ikke trenge alt). La den stå uten dekke på en rist plassert i et stekebrett med kant, i minst 2 timer og opptil 1 dag.
  2. 2Bland salt, sukker og bakepulver i en liten bolle. Krydre kyllingen over hele med salt blandture (du vil ikke trenge alt). La den stå uten dekke på en rist plassert i et stekebrett med kant, i minst 2 timer og opptil 1 dag.
  3. 3Lag den krydrede majonesen: Bland hvitløk og sitronsaft i en middels stor bolle; la det stå i 10 minutter. Rør inn majones, gressløk, sellerifrø og pepper; smak til med salt.
  4. 4Bland hvitløk og sitronsaft i en middels stor bolle; la det stå i 10 minutter. Rør inn majones, gressløk, sellerifrø og pepper; smak til med salt.
  5. 5Monter smørbrødet: Visp mel, maisstivelse, hvitløkspulver, løkpulver, paprika, cayenne og 2 ss salt i en middels stor bolle. Visp egg, kulturmelk, bourbon (hvis du bruker) og 3 ss hot sauce i en annen middels stor bolle.
  6. 6Arbeid med én bit av gangen, dypp kyllingen i melblandingen, vend for å dekke og trykk inn i sprekker. Rist av overflødig mel; legg tilbake på en rist. Hell 3 ss kulturmelkblanding i melblandingen og arbeid inn med fingrene. Dypp kyllingen i den resterende kulturmelkblandingen, la overflødig renne av, og trykk den fuktige melblandingen godt fast på kyllingen. Rist forsiktig av overflødig; legg tilbake på risten. La den stå i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 12 timer.
  7. 7Hell olje i en stor, tykk gryte med termometer slik at det kommer omtrent halvveis opp på sidene. Varm opp over middels høy varme til termometeret viser 180°C (350°F).
  8. 8Arbeid i 2 omganger, og stek kyllingen, snu ofte og juster varmen for å opprettholde temperaturen, til den er dyp gyldenbrun, ca. 5–8 minutter per batch. Overfør til en rist plassert over papirhåndklær for å renne av.
  9. 9Varm en stor, tørr stekepanne, helst støpejern, over middels varme. Pensle de kuttede sidene av bollene med smør, og arbeid i batcher, stek med snittflaten ned til den er dyp gyldenbrun, ca. 2 minutter per batch.
  10. 10Bland 1 ss sylteagurkjuice med 2 ss krydret majones i en middels stor bolle. Tilsett salat, smak til med salt og pepper, og vend godt.
  11. 11Smør litt krydret majones på de kuttede sidene av bollene.
  12. 12Bygg smørbrødene med sylteagurk, stekt kylling, coleslaw og mer hot sauce, hvis ønskelig.