BA's beste stekte kyllingburger
oppskrift på ba's beste friterte kyllingburger, perfekt for en smakfull og saftig lunsj eller middag. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss Diamond Crystal eller 2 ts Morton kosher salt
- 1 ts lyst brunt sukker
- 1 ts bakepulver
- 4 kyllinglår med skinn eller uten skinn, uten ben
- 1 hvitløksfedd, finrevet
- 2 ss fersk sitronjuice
- 1/2 kopp majones
- 2 ss finhakket gressløk
- 1/2 ts sellerifrø
- 1/2 ts nykvernet svart pepper
- Kosher salt
- 1 1/2 kopp hvetemel
- 1/3 kopp maisstivelse
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ss løkpulver
- 1 ss paprika
- 2 ts cayennepepper
- 2 ss kosher salt, pluss mer etter behov
- 1 stort egg, vispet for å blande
- 1 kopp kulturmelk
- 2 ss bourbon (valgfritt)
- 3 ss hot sauce, pluss mer til servering (valgfritt)
- Peanøtt- eller vegetabilsk olje (til steking; ca. 8 kopper)
- 4 myke hamburgerbrød med sesamfrø
- 3 ss usaltet smør, smeltet
- Bread-and-Smør Pickles (til servering), pluss 1 ss lake
- 4 kopper tynne skiver av isbergsalat
- Nykvernet svart pepper
- Et dypfriteringstermometer
Fremgangsmåte
- 1Mariner kyllingen: Bland salt, sukker og bakepulver i en liten bolle. Krydre kyllingen over hele med salt blandture (du vil ikke trenge alt). La den stå uten dekke på en rist plassert i et stekebrett med kant, i minst 2 timer og opptil 1 dag.
- 2Bland salt, sukker og bakepulver i en liten bolle. Krydre kyllingen over hele med salt blandture (du vil ikke trenge alt). La den stå uten dekke på en rist plassert i et stekebrett med kant, i minst 2 timer og opptil 1 dag.
- 3Lag den krydrede majonesen: Bland hvitløk og sitronsaft i en middels stor bolle; la det stå i 10 minutter. Rør inn majones, gressløk, sellerifrø og pepper; smak til med salt.
- 4Bland hvitløk og sitronsaft i en middels stor bolle; la det stå i 10 minutter. Rør inn majones, gressløk, sellerifrø og pepper; smak til med salt.
- 5Monter smørbrødet: Visp mel, maisstivelse, hvitløkspulver, løkpulver, paprika, cayenne og 2 ss salt i en middels stor bolle. Visp egg, kulturmelk, bourbon (hvis du bruker) og 3 ss hot sauce i en annen middels stor bolle.
- 6Arbeid med én bit av gangen, dypp kyllingen i melblandingen, vend for å dekke og trykk inn i sprekker. Rist av overflødig mel; legg tilbake på en rist. Hell 3 ss kulturmelkblanding i melblandingen og arbeid inn med fingrene. Dypp kyllingen i den resterende kulturmelkblandingen, la overflødig renne av, og trykk den fuktige melblandingen godt fast på kyllingen. Rist forsiktig av overflødig; legg tilbake på risten. La den stå i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 12 timer.
- 7Hell olje i en stor, tykk gryte med termometer slik at det kommer omtrent halvveis opp på sidene. Varm opp over middels høy varme til termometeret viser 180°C (350°F).
- 8Arbeid i 2 omganger, og stek kyllingen, snu ofte og juster varmen for å opprettholde temperaturen, til den er dyp gyldenbrun, ca. 5–8 minutter per batch. Overfør til en rist plassert over papirhåndklær for å renne av.
- 9Varm en stor, tørr stekepanne, helst støpejern, over middels varme. Pensle de kuttede sidene av bollene med smør, og arbeid i batcher, stek med snittflaten ned til den er dyp gyldenbrun, ca. 2 minutter per batch.
- 10Bland 1 ss sylteagurkjuice med 2 ss krydret majones i en middels stor bolle. Tilsett salat, smak til med salt og pepper, og vend godt.
- 11Smør litt krydret majones på de kuttede sidene av bollene.
- 12Bygg smørbrødene med sylteagurk, stekt kylling, coleslaw og mer hot sauce, hvis ønskelig.