Reker kokt med blåskjell og sitron

Reker kokt med blåskjell og sitron

oppskrift på shrimps og clam-koking med sitron, perfekt for en smakfull sjømatmiddag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Vann
  • 2 sitroner, delt i to, pluss flere til servering
  • 3 laurbærblader
  • 2 teskjeer salt
  • 1/4 kopp crab boil-krydder (anbefalt: Old Bay)
  • 1/2 bunt timian, bundet sammen
  • 1 middels stor løk, delt i fire
  • 2 serranoskiver, delt i to på langs
  • 1 hvitløkshode, delt i to
  • 1 pund 5 unser røde nye poteter, mellomstore til store, delt i to
  • 3 maiskolber, delt i to
  • 3 biter røkt pølse, som andouille eller kielbasa, kuttet i 2,5 cm biter (ca. 1 pund 5 unser)
  • 12 småkamskjell, skrubbet (ca. 1 pund 4 unser)
  • 900 gram jumbo-reker med hode og hale
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Fyll en stor kjele, helst med innsats, med omtrent 4 liter vann. Husk at når du tilsetter de faste ingrediensene, vil vannstanden stige, så fyll ikke kjelen mer enn til midten. Press sitronene over vannet, og kast også inn sitronhalvdelene. Tilsett laurbærblad, salt, krydder, timian, løk, chili og hvitløk; kok opp kraften på middels høy varme og la den småkoke i 10 minutter. Du ønsker en svært aromatisk kraft med rikelig med salt og krydder. Smak på den; ikke vær redd for å gjøre den sterk slik at noe av smaken kan trenge inn og bli absorbert av potetene og de andre ingrediensene. Juster krydderet med salt.
  3. 3Tilsett potetene i kjelen for å gi dem et lite forsprang; la dem småkoke i 20 minutter. Nå tilsetter du mais og pølse; kok i ytterligere 5 minutter, og pass på at alt er dekket av væsken. Tilsett blåskjellene og kok i 8 til 10 minutter til de åpner seg. Deretter legger du i reken og slår av varmen. Dekk til kjelen og la rekene trekke i smakene i 15 minutter. Sil av væsken og legg rekene, pølsen, blåskjellene, maisen, potetene og løken ut på et bord dekket med avispapir. Server med sitroner og rikelig med servietter. Spar kraften til å lage reke-cocktail-shots.