Gnocchi Pomodoro
lær hvordan du lager deilige gnocchi med en frisk pomodoro-saus. enkel oppskrift for en smakfull og rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 boks hele italienske tomater (28 gram)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- Salt
- Pepper
- Knuste chiliflak
- 6 til 8 store ferske basilikumblader, hakket
- 1/2 kopp fløte
- 6 store bakepoteter, som russet
- 2 eggeplommer
- 4 unser (1 stang) smør, smeltet
- En klype salt
- En klype hvit pepper
- Nykvernet muskatnøtt
- 2 kopper mel
- Revet parmesan, til servering
Fremgangsmåte
- 1For å lage sausen: Ta tomatene ut av boksen, del dem i to, og fjern frøene. Hakk tomatene i små biter og sett til side saften. I en kjele, tilsett olivenolje og hvitløk, og la det surre i 1 minutt. Tilsett tomatene, salt, pepper og chili, og la det småkoke i 5 minutter. Om nødvendig, tilsett den reserverte saften. Rør inn basilikum. Avslutt med å tilsette fløte.
- 2For å lage gnocchi: Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 3Stek potetene i omtrent 1 til 1 ½ time, til de er møre. Skjær ut hver potet og legg dem i en blandebolle. Mos potetene til en fin konsistens.
- 4I en separat bolle, bland eggeplommer, smeltet smør, salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett eggeblandingen i potetene og bland godt. Tilsett mel, én kopp om gangen, og bland til deigen er jevn.
- 5Form deigen til fingerlange ruller på melet bord. Skjær dem i bitestørrelse med kniv. Rull hver bit over bakkant av en gaffel for å lage en rund form. Legg dem i en panne og frys til de er harde nok til å håndteres, og oppbevar i porsjonsposer.
- 6Fyll en stor kjele med vann, tilsett en klype salt, og kok opp. Slipp gnocchi i det kokende vannet, 3 eller 4 om gangen, slik at vannet ikke slutter å koke. Gnocchien er ferdig når den flyter opp til overflaten. Sil av vannet og legg dem i en bolle. Tilsett sausen, og dryss over fersk parmesan før servering.