Gnocchi Pomodoro

Gnocchi Pomodoro

lær hvordan du lager deilige gnocchi med en frisk pomodoro-saus. enkel oppskrift for en smakfull og rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 boks hele italienske tomater (28 gram)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje hakket hvitløk
  • Salt
  • Pepper
  • Knuste chiliflak
  • 6 til 8 store ferske basilikumblader, hakket
  • 1/2 kopp fløte
  • 6 store bakepoteter, som russet
  • 2 eggeplommer
  • 4 unser (1 stang) smør, smeltet
  • En klype salt
  • En klype hvit pepper
  • Nykvernet muskatnøtt
  • 2 kopper mel
  • Revet parmesan, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage sausen: Ta tomatene ut av boksen, del dem i to, og fjern frøene. Hakk tomatene i små biter og sett til side saften. I en kjele, tilsett olivenolje og hvitløk, og la det surre i 1 minutt. Tilsett tomatene, salt, pepper og chili, og la det småkoke i 5 minutter. Om nødvendig, tilsett den reserverte saften. Rør inn basilikum. Avslutt med å tilsette fløte.
  2. 2For å lage gnocchi: Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
  3. 3Stek potetene i omtrent 1 til 1 ½ time, til de er møre. Skjær ut hver potet og legg dem i en blandebolle. Mos potetene til en fin konsistens.
  4. 4I en separat bolle, bland eggeplommer, smeltet smør, salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett eggeblandingen i potetene og bland godt. Tilsett mel, én kopp om gangen, og bland til deigen er jevn.
  5. 5Form deigen til fingerlange ruller på melet bord. Skjær dem i bitestørrelse med kniv. Rull hver bit over bakkant av en gaffel for å lage en rund form. Legg dem i en panne og frys til de er harde nok til å håndteres, og oppbevar i porsjonsposer.
  6. 6Fyll en stor kjele med vann, tilsett en klype salt, og kok opp. Slipp gnocchi i det kokende vannet, 3 eller 4 om gangen, slik at vannet ikke slutter å koke. Gnocchien er ferdig når den flyter opp til overflaten. Sil av vannet og legg dem i en bolle. Tilsett sausen, og dryss over fersk parmesan før servering.