Kylling- og potetchip-klubbsmørbrød
Lær hvordan du lager deilige chicken-potato chip club sandwiches. En perfekt rett for en rask lunsj eller middag med smak av crispy chips og saftig kylling.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 skiver bacon
- ½ kopp majones, pluss mer til å smøre
- Saften av 1 sitron
- 3 spiseskjeer hakkede friske urter (for eksempel dill, gressløk og/eller persille)
- 1 stilk selleri, finhakket
- 3 kopper hakket rotisseriekylling (uten skinn)
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 12 skiver hvitt brød til smørbrød, uten skorpe
- 3 kopper potetgull, pluss mer til servering
- 1 tomat, tynne skiver
- Salatblader, til topping
- 1 liten bunt vannløk, store stilker fjernet
- Sylteagurker, til servering
Fremgangsmåte
- 1Stek baconen i en stor stekepanne på middels varme, snu den av og til, til den er sprø, ca. 8 minutter. La den renne av på kjøkkenpapir, og del deretter hver skive i to.
- 2I mellomtiden blander du majones, sitronsaft, urter og selleri i en stor bolle; rør inn kyllingen. Krydre med salt og pepper.
- 3Rist brødet og smør det med majones. Fordel halvparten av kyllingsalaten på 4 skiver ristet brød. Topp hver med noen potetgull, ett stykke bacon, en skive tomat, litt salat, vannkress og en ny skive brød. Gjenta med resten av ingrediensene for å lage 4 doble smørbrød. Trykk forsiktig hver sandwich sammen og del dem i to. Server med sylteagurk og mer potetgull.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos