Linsesuppe
lær hvordan du lager en enkel og næringsrik linse suppe. perfekt for en rask og sunn middag, tilgjengelig hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp finhakket løk
- 1/2 kopp finhakket gulrot
- 1/2 kopp finhakket selleri
- 2 teskjeer kosher-salt
- 450 gram linser, utvalgt og skylt
- 1 kopp skrelte og hakkede tomater
- 2 liter kylling- eller grønnsaksbuljong
- 1/2 teskje nykvernet koriander
- 1/2 teskje nykvernet ristet spisskummen
- 1/2 teskje nykvernet grains of paradise
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Ha olivenoljen i en stor, 6-liters nederlandsk ovn og sett den på middels varme. Når oljen er varm, tilsett løk, gulrot, selleri og salt, og la det surre til løken er gjennomsiktig, omtrent 6 til 7 minutter. Tilsett linser, tomater, buljong, koriander, spisskummen og paradisfrø, og rør godt. Øk varmen til høy og kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke på lav varme til linsene er møre, ca. 35 til 40 minutter. Bruk en stavmikser og kjør til ønsket konsistens. Server umiddelbart.