Krydret rød linse-dal

Krydret rød linse-dal

Lær hvordan du lager en varm og krydret røde linse dal med enkle steg. Perfekt for en næringsrik middag som passer hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer peanøttolje
  • 1 stor løk, hakket
  • 1 kopp tørkede røde linser, vasket og sortert
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
  • 3 fedd hvitløk, finhakket (1 spiseskje)
  • 1 spiseskje sennepsfrø
  • 2 hele nellikspiker
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • Salt
  • 2 spiseskjeer kaldt smør, valgfritt
  • Hakket fersk koriander til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Ha olje i en stekepanne over middels høy varme; når den er varm, tilsett løk og kok til den er myk, ca. 10 minutter; sett til side.
  2. 2I mellomtiden, bland linser, ingefær, hvitløk, sennepsfrø, nellik og 1 teskje pepper i en kjele. Tilsett vann til det dekker omtrent 2,5 cm, og kok opp. Juster varmen slik at det småkoker forsiktig, og kok under omrøring av og til og tilsett mer vann om nødvendig, til linsene er møre, 15 til 20 minutter.
  3. 3Strø over salt og mer pepper, og la det småkoke til ønsket konsistens. Linser skal være sauserike, men ikke suppeaktig.
  4. 4Fjern nellikene fra pannen og tilsett den reserverte, sauterte løken. Rør inn smør hvis du bruker det. Smak til og juster krydderet, og pynt med koriander før servering.