
Ovnsbakt hel sockeye-laks
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull ovnsbakt hel sockeye laks. Perfekt for en sunn og smakfull middag. Enkelt og godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund hel atlantsk eller stillehavslaks
- 1 håndfull fersk timian
- 1 håndfull fersk oregano
- 6 fedd fersk hvitløk, knust
- 1 teskje havsalt
- 1/2 teskje krabbekrydder (anbefalt: Old Bay)
- 1/4 kopp olivenolje
- Tyk aluminiumsfolie
- Avkjølingsrist
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Med aluminiumsfolie, dekk et stort stekebrett (11,5 x 15 tommer) slik at det dekker hele brettet. La det være omtrent 30-35 centimeter av overskudd av folien som stikker ut over brettet, slik at du senere kan pakke inn fisken. Plasser en avkjølingsrist på det foliedekkede brettet, slik at fisken kan heves.
- 3Sørg for at laksen er grundig skylt og tørket. Gni inn olivenolje på utsiden og innsiden av laksefileten med hendene. I en liten bolle, bland sammen timian, oregano, hvitløk, havsalt og krabbekrydder. Rør godt til det er jevnt fordelt. Gni inn urtemiksen både på innsiden og utsiden av laksen. Plasser laksen på avkjølingsristen, og dekk deretter fisken helt med overskudd av aluminiumsfolie. Sett inn i ovnen i 15 minutter.
- 4Sjekk om fisken er mør ved å åpne folien og se inn i hulrommet. Hvis det er en lys rosa farge, er fisken ferdig. Hvis ikke, la den være i ovnen i ytterligere 5-7 minutter. Når laksen har fått en lys rosa farge, ta den ut av ovnen og åpne aluminiumsfolien.
- 5For å servere, før en serveringsspade forsiktig mellom kjøttet og beinet på fisken. Skjær ut og server.