
Grillet kylling
Lær hvordan du lager saftig BBQ kylling med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag. Enkel å følge og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund kyllinglår med bein
- 2 1/2 kopper BBQ-saus (anbefalt: Butch's Smack Your Lips Mild BBQ Sauce)
- 1/4 kopp krydderblanding (anbefalt: Butch's Smack Your Lips Magic Dust)
- 1/4 kopp eplecidereddik
Fremgangsmåte
- 1Legg kyllingen i en ikke-reaktiv bolle. Bland sammen 2 kopper barbecue-saus, krydderblandingen og eddik, og hell det over kyllingen. Dekk til og la den marinere i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten.
- 2Forvarm ovnen eller røyken til 225 grader Fahrenheit.
- 3Ta ut kyllingen og rist av overflødig marinade. Hvis du koker i ovn, plasser den på en rist over en panne for å fange opp drypp. Hvis du koker i røyker, plasser den direkte på en rist. Bruk gjerne din favoritt-ved, jeg bruker hickory fra New Jersey. Kok til den indre temperaturen, målt med et hurtigtermometer, når 165 grader Fahrenheit, noe som tar omtrent 1 ½ til 2 timer.
- 4Ta kyllingen ut av risten og legg den i en aluminiumsform. Pensle med den reserverte ½ koppen barbecue-saus, dekk med folie, og sett den tilbake i ovnen eller røyken i ½ time. Ta kyllingen ut av formen og avslutt den på grillen. Bruk middels til høy varme, og grill til skinnet er sprøtt og merket (noen minutter bør være nok). Server umiddelbart. Du kan også plassere kyllingen i en ren aluminiumsform og dekke den med folie for å holde den varm til servering.
- 5Kok's tips 1: Før du legger til veden, sørg for at koketemperaturen er oppnådd. Legg kjøttet i, deretter veden. Dette vil forhindre at kjøttet blir for mørkt.
- 6Kok's tips 2: For en søtere smak, tilsett ¼ kopp eplejuice i marinaden. Å tilsette eplejuice i barbecue-sausen under grilling vil også gi den en fin glasur.