
Spaghetti og kjøttboller
lær hvordan du lager deilige spaghetti and meatballs med denne enkle oppskriften. perfekt for middagen! ferdig på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Fire 28-unse bokser hele hermetiske tomater
- 6 unse tynne skiver pancetta, kuttet i strimler
- 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
- 1 middels stor løk, hakket
- Kosher-salt
- 8 fedd hvitløk, finhakket (omtrent 3 spiseskjeer)
- 1/4 kopp rødvin
- 1 teskje rød pepperflak
- 1 spiseskje tørket oregano
- 1 middels stor gulrot, delt i tre
- 1 stor stilk fersk basilikum
- 1/2 kopp finhakket fersk persille eller basilikum (eller en blanding av de to)
- Nonstick-kokkespray, til risten
- 1 kopp panko-rasp
- 1 1/4 kopp kulturmelk
- 2 store egg, lett pisket
- 1 pund kjøttdeig av storfe (80 prosent magert)
- 8 unse svinekjøttdeig
- 3 unse tynne skiver prosciutto, finhakket
- 1 1/2 unse Parmesan, revet (omtrent 1/3 kopp)
- 3 spiseskjeer finhakket fersk italiensk persille
- 3 middels store hvitløksfedd, finhakket (omtrent 1 spiseskje)
- 3/4 teskje malt svart pepper
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 1/2 pund spaghetti
- Parmesan, revet, til servering
Fremgangsmåte
- 1For sausen: I en stor bolk, bruk hendene til å knuse tomatene, klem dem til de er i 1/2-tommers biter. Sett til side.
- 2Legg pancettaen i en stor, tykkbunnsgryte eller en nederlandsk ovn over middels-lav varme. Kok forsiktig til pancettaen slipper ut saften sin og blir brun, omtrent 15 minutter. Fjern med en hullsleiv og sett til side.
- 3Til det utkjørte fettet i pannen, tilsett olivenoljen og, når den er varm, løken og 1/2 teskje salt. Kok til løken er myk og gylden, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken og kok bare til den slipper fra seg duften, ca. 1 minutt. Tilsett rød pepperflak og oregano, kok i ett eller to minutter, og hell deretter i rødvinen. Kok til vinen nesten har fordampet, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen. Returner pancettaen til pannen, sammen med tomatene og saften, gulrøttene og basilikumen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke forsiktig, rør ofte, til sausen er tykk og har redusert med halvparten til to tredjedeler, ca. 5 timer.
- 4Når sausen har tyknet og redusert, fjern gulrøttene og basilikumen, og kjør den glatt med en stavmikser til ønsket konsistens. Rør inn persillen.
- 5For kjøttbollene: Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Spray et rist med non-stick stekespray og plasser det over et bakepapirkledd stekebrett.
- 6Bland panko og smørmelk i en stor bolle og la det stå, mos det av og til med en gaffel, til en jevn pasta dannes, ca. 10 minutter. Tilsett egg, kjøttdeig, svinekjøtt, prosciutto, Parmesan, persille, hvitløk, pepper og salt. Bland forsiktig med hendene til alt er godt blandet, og form deretter lett til kjøttboller på størrelse med golfballer (ca. 24 stk).
- 7Plasser kjøttbollene med jevne mellomrom på det forberedte risten og stek til de er brune, ca. 25 minutter, og snu stekebrettet halvveis.
- 8Når sausen er klar, legg forsiktig kjøttbollene i gryten og la det småkoke, dekket, på lav varme til kjøttbollene er gjennomkokte og faste, ca. 30 minutter.
- 9Kok opp en stor kjele med godt saltet vann – vannet skal smake salt som havet. Tilsett pastaen og kok til den er akkurat al dente. Sil av vannet og skyll under kaldt vann, og ha pastaen tilbake i kjelen.
- 10Hell omtrent halvparten av sausen over pastaen og la det småkoke i 10–15 minutter, slik at pastaen får absorbert noe av sausen.
- 11Bruk tang til å fordele pastaen i individuelle pastaboller. Topp med 3 til 4 kjøttboller per porsjon og hell over mer saus. Server ekstra Parmesan separat ved bordet.