
Guacamole
Lær hvordan du lager den perfekte guacamolen med en enkel oppskrift. Ideell som forrett eller snacks, rask og lett å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 liten gul løk eller 1/4 rød løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 teskje kosher salt
- 2 modne Hass-avokadoer
- 1 lime, presset
- 2 til 3 spiseskjeer grovhakket fersk koriander
- 1 moden plommetomat, kjernet ut og hakket
- 1/4 til 1/2 jalapeño (med frø), finhakket
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg løken i kaldt vann i 15 minutter. Sil av vannet og overfør løken til en stor bolle.
- 2På et skjærebrett, dryss lett over hvitløken med 1/4 teskje salt og knus den til en pasta med siden av en kokkekniv. Overfør pastaen til bollen med løken.
- 3Bruk en kniv til å dele avokadene i to, og roter rundt kjernene. Fjern kjernene og kast dem. Bruk kniven til å lage flere snitt i avokadokjøttet, og bruk en skje til å skrape avokadokjøttet opp i bollen med løk og hvitløk. Gjenta med de resterende avokadene.
- 4Tilsett limesaft, koriander, tomat og jalapeño etter smak i avokadomosen. Bruk en slikkepott eller en stor gaffel til å blande forsiktig til alt er godt blandet, men guacamolen skal fortsatt være chunky. Smak til med salt. Server umiddelbart.