
Grønn mangosalat
Lær hvordan du lager en enkel og frisk grønn mango salat. Perfekt for sommermiddager og sunn snacks. Oppskrift og tips innbydende og lett å følge.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hvit eddik, destillert
- 1/4 kopp sukker
- 3 hvitløksfedd, 2 knust, 1 tynne skiver
- 2 thai fuglerøyk chili, stilker fjernet og knust
- 1 stilk sitrongress, ytterblader fjernet, skåret i tynne skiver på skrå, pluss 1 (2 tommer tykk) stokk sitrongress, ytterblader fjernet og knust
- 1 grønn mango, skrelt
- 2 spiseskjeer asiatisk hvitløk- og chili-saus eller sriracha-saus
- 1 stor grapefrukt, skrelt, delt i båter, hver båt delt i to (reserver 1 ss juice)
- 2 til 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Grovt salt og nykvernet pepper
- 1 bunt krøllet endive eller frisée, vasket, stilket og revet i bitestørrelse biter
- 1 bunt vannkreps, vasket og stilket
- 1 sjalottløk, skrelt og skåret i tynne skiver på langs
- 1 finger chili, stilker fjernet og skåret i tynne runde skiver
- 10 kvister fersk mynte, vasket, blader plukket
- 10 kvister fersk koriander, vasket, blader plukket, pluss mer til pynt
- 10 kvister fersk thai-basilikum, vasket, blader plukket
- 4 spiseskjeer revet usøtet kokosnøtt, til pynt
- 1 thai-innlagt sitron, hakket (valgfritt), til pynt
Fremgangsmåte
- 1Lag syltevæsken: Bland hvitvinseddik, sukker, 2 knuste hvitløksfedd, knuste thai-chili og knust sitrongress i en middels stor kjele. Kok opp over middels varme. Ta av varmen, overfør til en bolle, og la avkjøle.
- 2Skjær ned på hver side av mangoens stein, slik at du får to halvdeler. Bruk en mandolin, og skjær mangoen i tynne skiver på langs. Legg mangoen i syltevæsken, og la den sylte i omtrent 30 minutter.
- 3Lag dressing: Bland chile-saus, 1 spiseskje av den reserverte grapefruktsaften, og 1 spiseskje syltevæske i en middels stor bolle. Visp inn olivenolje for å emulgere. Krydre med salt og pepper. Hvis det blir for sterkt, tilsett mer syltevæske.
- 4I en stor bolle, bland endive, vannkresse, sjalottløk, skivet sitrongress, skivet hvitløk, finger-chili, mynte, koriander og basilikumblader. Tilsett halvparten av grapefrukten, og vend forsiktig. Hell dressingen over salaten, og vend igjen. La sylte mangoen renne av, og sett til side.
- 5Fordel salaten jevnt på 4 tallerkener. Fordel den sylte mangoen jevnt, og legg den på toppen og rundt grøntfôret. Pynt hver tallerken med resten av grapefrukten, 1 spiseskje kokosmasse, thai-syltet sitron, og resten av korianderkvistene. Server umiddelbart.