Grønn mangosalat

Grønn mangosalat

Lær hvordan du lager en enkel og frisk grønn mango salat. Perfekt for sommermiddager og sunn snacks. Oppskrift og tips innbydende og lett å følge.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp hvit eddik, destillert
  • 1/4 kopp sukker
  • 3 hvitløksfedd, 2 knust, 1 tynne skiver
  • 2 thai fuglerøyk chili, stilker fjernet og knust
  • 1 stilk sitrongress, ytterblader fjernet, skåret i tynne skiver på skrå, pluss 1 (2 tommer tykk) stokk sitrongress, ytterblader fjernet og knust
  • 1 grønn mango, skrelt
  • 2 spiseskjeer asiatisk hvitløk- og chili-saus eller sriracha-saus
  • 1 stor grapefrukt, skrelt, delt i båter, hver båt delt i to (reserver 1 ss juice)
  • 2 til 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • Grovt salt og nykvernet pepper
  • 1 bunt krøllet endive eller frisée, vasket, stilket og revet i bitestørrelse biter
  • 1 bunt vannkreps, vasket og stilket
  • 1 sjalottløk, skrelt og skåret i tynne skiver på langs
  • 1 finger chili, stilker fjernet og skåret i tynne runde skiver
  • 10 kvister fersk mynte, vasket, blader plukket
  • 10 kvister fersk koriander, vasket, blader plukket, pluss mer til pynt
  • 10 kvister fersk thai-basilikum, vasket, blader plukket
  • 4 spiseskjeer revet usøtet kokosnøtt, til pynt
  • 1 thai-innlagt sitron, hakket (valgfritt), til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Lag syltevæsken: Bland hvitvinseddik, sukker, 2 knuste hvitløksfedd, knuste thai-chili og knust sitrongress i en middels stor kjele. Kok opp over middels varme. Ta av varmen, overfør til en bolle, og la avkjøle.
  2. 2Skjær ned på hver side av mangoens stein, slik at du får to halvdeler. Bruk en mandolin, og skjær mangoen i tynne skiver på langs. Legg mangoen i syltevæsken, og la den sylte i omtrent 30 minutter.
  3. 3Lag dressing: Bland chile-saus, 1 spiseskje av den reserverte grapefruktsaften, og 1 spiseskje syltevæske i en middels stor bolle. Visp inn olivenolje for å emulgere. Krydre med salt og pepper. Hvis det blir for sterkt, tilsett mer syltevæske.
  4. 4I en stor bolle, bland endive, vannkresse, sjalottløk, skivet sitrongress, skivet hvitløk, finger-chili, mynte, koriander og basilikumblader. Tilsett halvparten av grapefrukten, og vend forsiktig. Hell dressingen over salaten, og vend igjen. La sylte mangoen renne av, og sett til side.
  5. 5Fordel salaten jevnt på 4 tallerkener. Fordel den sylte mangoen jevnt, og legg den på toppen og rundt grøntfôret. Pynt hver tallerken med resten av grapefrukten, 1 spiseskje kokosmasse, thai-syltet sitron, og resten av korianderkvistene. Server umiddelbart.