
Kraftig kylling- og grønnsakssuppe
oppskriften på chunky chicken chowder er perfekt for en varm og mettende middag. enkel å lage og full av smak, ideell for vintermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kyllinglår, med bein, uten skinn
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4 spiseskjeer smør
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 stor Vidalia- eller søt løk, hakket
- 10 til 12 timianstenger, bundet sammen
- 2 laurbærblad
- 4 hvitløksfedd, grovhakket
- 4 kopper kyllingkraft
- 2 russetpoteter, skrellet og skåret i terninger
- 8 unser frossen hvit mais
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 2 kopper melk
- 1 kopp kremfløte
- 1 sitron, delt i to for å sprute over retten
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Skjær vingen fra lårene og kutt kjøttet i terninger, og la noe kjøtt sitte igjen på beinet.
- 3Krydre kyllingen med salt og pepper.
- 4Tilsett 2 spiseskjeer smør og oljen i en stor gryte på middels høy varme.
- 5Når smøret er smeltet og oljen er varm, legg i kyllinglårbenene og det terningkuttede kjøttet.
- 6Brun på alle sider, og fjern deretter kjøttet til en tallerken.
- 7Senke varmen litt og tilsett løk, timian og laurbærblad.
- 8Krydre løken med salt og la den surre til den er myk, ca. 5 minutter.
- 9Tilsett hvitløk og kok, mens du rører, til hvitløken er myk, ca. 4 minutter til.
- 10Rør kyllingen tilbake i gryten og tilsett kraften.
- 11Øk varmen, la det koke opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 20 minutter.
- 12Tilsett potetene og frossen mais, og la det koke opp igjen.
- 13Reduser varmen til lav og la det småkoke til potetene er møre, ca. 30 minutter til.
- 14I mellomtiden lager du en jevning med de resterende 2 spiseskjeene smør og melet, i en liten bolle, og setter den til side.
- 15Når potetene er møre, fjern timiankvistene og laurbærbladene.
- 16Senke varmen og tilsett melk, fløte og jevningen i små porsjoner.
- 17Rør godt slik at jevningen blander seg inn i suppen.
- 18Krydre med salt og pepper etter smak.
- 19Hell suppen over i en serveringsskål og press litt sitron over før servering.
- 20Kok's notat: Ikke fjern bena fra suppen.
- 21De har smakfulle biter av kylling som du vil ønske å nyte gjennom hele chowder-opplevelsen.