Kraftig kylling- og grønnsakssuppe

Kraftig kylling- og grønnsakssuppe

oppskriften på chunky chicken chowder er perfekt for en varm og mettende middag. enkel å lage og full av smak, ideell for vintermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kyllinglår, med bein, uten skinn
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4 spiseskjeer smør
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 stor Vidalia- eller søt løk, hakket
  • 10 til 12 timianstenger, bundet sammen
  • 2 laurbærblad
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • 4 kopper kyllingkraft
  • 2 russetpoteter, skrellet og skåret i terninger
  • 8 unser frossen hvit mais
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 2 kopper melk
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 sitron, delt i to for å sprute over retten

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Skjær vingen fra lårene og kutt kjøttet i terninger, og la noe kjøtt sitte igjen på beinet.
  3. 3Krydre kyllingen med salt og pepper.
  4. 4Tilsett 2 spiseskjeer smør og oljen i en stor gryte på middels høy varme.
  5. 5Når smøret er smeltet og oljen er varm, legg i kyllinglårbenene og det terningkuttede kjøttet.
  6. 6Brun på alle sider, og fjern deretter kjøttet til en tallerken.
  7. 7Senke varmen litt og tilsett løk, timian og laurbærblad.
  8. 8Krydre løken med salt og la den surre til den er myk, ca. 5 minutter.
  9. 9Tilsett hvitløk og kok, mens du rører, til hvitløken er myk, ca. 4 minutter til.
  10. 10Rør kyllingen tilbake i gryten og tilsett kraften.
  11. 11Øk varmen, la det koke opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 20 minutter.
  12. 12Tilsett potetene og frossen mais, og la det koke opp igjen.
  13. 13Reduser varmen til lav og la det småkoke til potetene er møre, ca. 30 minutter til.
  14. 14I mellomtiden lager du en jevning med de resterende 2 spiseskjeene smør og melet, i en liten bolle, og setter den til side.
  15. 15Når potetene er møre, fjern timiankvistene og laurbærbladene.
  16. 16Senke varmen og tilsett melk, fløte og jevningen i små porsjoner.
  17. 17Rør godt slik at jevningen blander seg inn i suppen.
  18. 18Krydre med salt og pepper etter smak.
  19. 19Hell suppen over i en serveringsskål og press litt sitron over før servering.
  20. 20Kok's notat: Ikke fjern bena fra suppen.
  21. 21De har smakfulle biter av kylling som du vil ønske å nyte gjennom hele chowder-opplevelsen.