
Hjemmelaget salsa og tortillachips
lær hvordan du lager frisk hjemmelaget salsa og sprø tortillachips hjemme. enkel oppskrift perfekt for helgekosen eller festbordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund tomater, hakket
- 1 rød løk, finhakket
- 1 jalapeño, finhakket og frø fjernet
- 1 hvitløksfedd, knust
- 1 lime, saftet
- 3 spiseskjeer fersk koriander, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- Peanøttolje til steking
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1/2 teskje chipotle-chili pulver
- 8 til 12 mais tortillas
Fremgangsmåte
- 1Tilsett alle salsa-ingredienser i en bolle og vend godt.
- 2Til chipsene:
- 3Forvarm peanørolje i en dypfryer til 175 grader Celsius.
- 4Bland salt og chipotle-pulver i en liten bolle.
- 5Legg mais-tortillene i en stab og skjær dem i 6 like store båter.
- 6Legg dem forsiktig i oljen, i porsjoner, og stek til de er sprø og gylne.
- 7Ta dem opp av oljen og legg dem på et fat dekket med kjøkkenpapir.
- 8Strø umiddelbart over den krydrede saltet og server med salsaen.