Hjemmelaget salsa og tortillachips

Hjemmelaget salsa og tortillachips

lær hvordan du lager frisk hjemmelaget salsa og sprø tortillachips hjemme. enkel oppskrift perfekt for helgekosen eller festbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund tomater, hakket
  • 1 rød løk, finhakket
  • 1 jalapeño, finhakket og frø fjernet
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 1 lime, saftet
  • 3 spiseskjeer fersk koriander, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Peanøttolje til steking
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 1/2 teskje chipotle-chili pulver
  • 8 til 12 mais tortillas

Fremgangsmåte

  1. 1Tilsett alle salsa-ingredienser i en bolle og vend godt.
  2. 2Til chipsene:
  3. 3Forvarm peanørolje i en dypfryer til 175 grader Celsius.
  4. 4Bland salt og chipotle-pulver i en liten bolle.
  5. 5Legg mais-tortillene i en stab og skjær dem i 6 like store båter.
  6. 6Legg dem forsiktig i oljen, i porsjoner, og stek til de er sprø og gylne.
  7. 7Ta dem opp av oljen og legg dem på et fat dekket med kjøkkenpapir.
  8. 8Strø umiddelbart over den krydrede saltet og server med salsaen.