
Salisbury steak med potetmos, pastinakk og kresse
oppskrift på salisbury steak servert med kremet potetmos, smakfulle pastinakker og frisk kresse. enkel å lage og perfekt for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 store, stivelsesrike poteter, skrelt og delt i biter
- 2 pastinakker, skrelt og delt i biter
- 1/2 kopp melk eller fløte
- 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
- Salt og nykvernet svart pepper
- Muskatnøtt etter smak
- 700 gram karbonadedeig av storfe
- 3 ss Worcestershire-saus, pluss 2 ss til sausen
- 1 egg
- 1/2 kopp saltineknekkebrødsmuler
- 3 ss revet løk og juice, revet direkte over kjøttet
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- 2 ss smør
- 2 mellomstore løk, hakket
- 1 laurbærblad
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 1/2 ts tørket eller rubbet salvie, en halv håndfull
- 2 ss hvetemel
- 1 1/2 kopp storfekraft
- 4 kopper løst pakket vannkress
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 3Legg potetene og pastinakken i en stor kjele, dekk med vann og kok opp over middels varme.
- 4Salt vannet og kok til de er møre, ca. 12 til 15 minutter.
- 5Sil av potetene og pastinakken, og ha dem tilbake i den varme kjelen.
- 6Tilsett melk eller fløte og mos det hele.
- 7Rør inn persille, og smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
- 8I mellomtiden, legg kjøttet i en bolle og tilsett 3 spiseskjeer Worcestershire-saus, egget, knuste kjeks, revet løk, salt og pepper etter smak.
- 9Dekk et stekebrett med bakepapir.
- 10Bland kjøttet godt og form det til 4 ovale kjøttkaker, ikke tykkere enn 4 cm, og legg dem på stekebrettet.
- 11Drypp over ca. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje og stek i 20 minutter.
- 12Mens kjøttet steker, varm opp smør i en middels stor stekepanne over middels varme.
- 13Smelt smøret, tilsett løk og laurbærblad, og smak til med salt og pepper.
- 14Kok i 15 minutter, tilsett deretter hvitløk og salvie, og kok i ytterligere 3 minutter.
- 15Strø over melet og rør i 1 minutt, deretter visp inn kraften, 2 spiseskjeer Worcestershire-saus og smak til med rikelig med svart pepper.
- 16Kok i 1 minutt for å tykne sausen.
- 17Server kjøttkakene på individuelle tallerkener, hele eller skåret, med saus på toppen, en haug med potetmos og pastinakk, og 1 kopp vannkress ved siden av.