Salisbury steak med potetmos, pastinakk og kresse

Salisbury steak med potetmos, pastinakk og kresse

oppskrift på salisbury steak servert med kremet potetmos, smakfulle pastinakker og frisk kresse. enkel å lage og perfekt for en mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 store, stivelsesrike poteter, skrelt og delt i biter
  • 2 pastinakker, skrelt og delt i biter
  • 1/2 kopp melk eller fløte
  • 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Muskatnøtt etter smak
  • 700 gram karbonadedeig av storfe
  • 3 ss Worcestershire-saus, pluss 2 ss til sausen
  • 1 egg
  • 1/2 kopp saltineknekkebrødsmuler
  • 3 ss revet løk og juice, revet direkte over kjøttet
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 2 ss smør
  • 2 mellomstore løk, hakket
  • 1 laurbærblad
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 1/2 ts tørket eller rubbet salvie, en halv håndfull
  • 2 ss hvetemel
  • 1 1/2 kopp storfekraft
  • 4 kopper løst pakket vannkress

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  3. 3Legg potetene og pastinakken i en stor kjele, dekk med vann og kok opp over middels varme.
  4. 4Salt vannet og kok til de er møre, ca. 12 til 15 minutter.
  5. 5Sil av potetene og pastinakken, og ha dem tilbake i den varme kjelen.
  6. 6Tilsett melk eller fløte og mos det hele.
  7. 7Rør inn persille, og smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
  8. 8I mellomtiden, legg kjøttet i en bolle og tilsett 3 spiseskjeer Worcestershire-saus, egget, knuste kjeks, revet løk, salt og pepper etter smak.
  9. 9Dekk et stekebrett med bakepapir.
  10. 10Bland kjøttet godt og form det til 4 ovale kjøttkaker, ikke tykkere enn 4 cm, og legg dem på stekebrettet.
  11. 11Drypp over ca. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje og stek i 20 minutter.
  12. 12Mens kjøttet steker, varm opp smør i en middels stor stekepanne over middels varme.
  13. 13Smelt smøret, tilsett løk og laurbærblad, og smak til med salt og pepper.
  14. 14Kok i 15 minutter, tilsett deretter hvitløk og salvie, og kok i ytterligere 3 minutter.
  15. 15Strø over melet og rør i 1 minutt, deretter visp inn kraften, 2 spiseskjeer Worcestershire-saus og smak til med rikelig med svart pepper.
  16. 16Kok i 1 minutt for å tykne sausen.
  17. 17Server kjøttkakene på individuelle tallerkener, hele eller skåret, med saus på toppen, en haug med potetmos og pastinakk, og 1 kopp vannkress ved siden av.