Hjemmelagde Tater Tots

Hjemmelagde Tater Tots

lær hvordan du lager sprø og deilige hjemmelagde tater tots med denne enkle oppskriften. perfekt som snacks eller tilbehør!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Canolaolje til steking
  • 4 russetpoteter, skrelte
  • 1 ½ ss salt, pluss mer til krydring
  • 1 ts knust svart pepper, pluss mer til krydring
  • 1 egg, pisket
  • ½ kopp hvetemel
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts røkt paprika
  • ½ ts hvitløkspulver

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en dypfryer eller en tykkbunnet kjele, varm opp nok rapsolje til at den når halvveis opp på sidene av kjelen, til 190 grader Celsius.
  3. 3Finriv potetene på et fint rivjern. Krydre potetene med 1 ½ spiseskje salt og 1 teskje pepper.
  4. 4Legg potetene i et kjøkkenhåndkle og klem ut overflødig væske.
  5. 5Ha potetene i en middels stor bolle sammen med egget og bland godt.
  6. 6Tilsett melet og rør for å blande det inn.
  7. 7Rør inn cayennepepper, røkt paprika, hvitløkspulver, salt og pepper etter smak.
  8. 8Blandingen skal være formbar, men tørr.
  9. 9Form potetblandingen til baller eller små potetbåter, og fritér i porsjoner til de er gyldne og sprø, ca. 4–5 minutter.
  10. 10Ta dem opp av oljen og la dem renne av på et kjøkkenpapir.
  11. 11Krydre umiddelbart med salt og pepper etter smak.
  12. 12Overfør til en serveringsskål og server umiddelbart.