
Hjemmelagde Tater Tots
lær hvordan du lager sprø og deilige hjemmelagde tater tots med denne enkle oppskriften. perfekt som snacks eller tilbehør!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Canolaolje til steking
- 4 russetpoteter, skrelte
- 1 ½ ss salt, pluss mer til krydring
- 1 ts knust svart pepper, pluss mer til krydring
- 1 egg, pisket
- ½ kopp hvetemel
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts røkt paprika
- ½ ts hvitløkspulver
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en dypfryer eller en tykkbunnet kjele, varm opp nok rapsolje til at den når halvveis opp på sidene av kjelen, til 190 grader Celsius.
- 3Finriv potetene på et fint rivjern. Krydre potetene med 1 ½ spiseskje salt og 1 teskje pepper.
- 4Legg potetene i et kjøkkenhåndkle og klem ut overflødig væske.
- 5Ha potetene i en middels stor bolle sammen med egget og bland godt.
- 6Tilsett melet og rør for å blande det inn.
- 7Rør inn cayennepepper, røkt paprika, hvitløkspulver, salt og pepper etter smak.
- 8Blandingen skal være formbar, men tørr.
- 9Form potetblandingen til baller eller små potetbåter, og fritér i porsjoner til de er gyldne og sprø, ca. 4–5 minutter.
- 10Ta dem opp av oljen og la dem renne av på et kjøkkenpapir.
- 11Krydre umiddelbart med salt og pepper etter smak.
- 12Overfør til en serveringsskål og server umiddelbart.