Timian-krème brûlée

Timian-krème brûlée

oppskrift på thyme créme brûlée, en smakfull fransk dessert med hint av timian. perfekt for spesielle anledninger og gourmetkvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper kremfløte
  • 6 kvister fersk timian
  • 3 eggeplommer
  • 3 1/2 spiseskjeer sukker, pluss ekstra sukker til bruleetoppen

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 12 keramiske ramekiner à 2 unser, en 2-unse skje, en brulée-merkestav (se Kok’s Note*) eller blowtorch.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3I en tykkbunnet kjele, varm opp fløten til akkurat kokepunktet. Ta kjelen av varmen, tilsett timian og la det trekke i flere minutter. Fjern timiankvistene.
  4. 4I mellomtiden, visp sammen eggeplommer og sukker i en egen bolle. Plasser bollen på et kjøkkenhåndkle for å hindre at den beveger seg mens du visper inn den varme fløten. Visp forsiktig inn en tredjedel av den varme fløten i eggeblandingen for å temperere eggeplommene og forhindre klumper, pass på at du ikke lager for mye skum. Mens du visper forsiktig, hell sakte resten av den varme fløten i eggeblandingen. Skum av eventuelle bobler med en skje.
  5. 5Fordel ramekinene jevnt på et bakepapirkledd stekebrett for å forhindre at de sklir. Fyll hver ramekin til rett under kanten. Plasser dem på den utvidede midterste risten i ovnen. Hell forsiktig varmt vann i bakebrettet til det er tre fjerdedeler opp på sidene av ramekinene. Pass på at vannet ikke kommer i kontakt med eggekremen. Dekk bakebrettet med aluminiumsfolie og skyv det forsiktig mot midten av risten. Stek i ca. 30 minutter. Ta ut av ovnen. Fjern folien og la eggekremene avkjøles i vannbadet til de er kalde nok til å håndteres. Ta ut og avkjøl i kjøleskapet i minst 1 time (se Kok’s Note**).
  6. 6Fordel jevnt over hver eggekrem 1 til 1 ½ teskje sukker. Bruk en blowtorch eller en varm brulée-merkestav til å brenne sukkeret. Det er viktig at sukkerlaget er tykt nok og går helt ut til kanten av ramekinen; eventuelt eksponert eggekrem kan bli brent og skilt seg. Server kort tid etter at sukkeret er brent, slik at det brente sukkeret ikke mykner.