
Sjokoladekaffeostekake med ganache
Lær hvordan du lager en deilig sjokoladekaffeostekake med silkemyk ganache. En perfekt dessert for sjokoladeelskere, enkel å lage og imponerende å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper knuste grahamkjeks (10 kjeks)
- 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 1 teskje malt kanel
- 150 gram bittersøt sjokolade
- 1 spiseskje instant espressopulver
- 1 3/4 pund kremost, romtemperert
- 1 kopp sukker
- 1/4 kopp maisstivelse
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje mandelessens
- 1/2 teskje kosher salt
- 3 store egg, romtempererte
- 1/2 kopp rømme, romtemperert
- 1/4 pund semi-søt sjokolade
- 1/4 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2For å lage bunnen:
- 3Ha grahamkjeks-smulene, det smeltede smøret og kanelen i en kjøkkenmaskin med steelblad og puls til det er godt blandet. Hell blandingen i en 23 cm rund springform. Med hendene, trykk smulene jevnt ut i bunnen av formen. Stek i 12 minutter. Avkjøl til romtemperatur.
- 4I mellomtiden, hakk den bittersøte sjokoladen og legg den i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann. Tilsett espresso og rør til sjokoladen er akkurat smeltet. Sett til side og la det avkjøles til romtemperatur.
- 5For å lage fyllet:
- 6Pisk kremosten, sukker, maisstivelse, vanilje- og mandelessens, samt salt i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker på middels høy hastighet til det er lyst og luftig. Senk hastigheten til middels og tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hver gang. Skrap ned i bollen og på vispene etter behov. Når mikseren går på lav hastighet, tilsett rømme og den avkjølte sjokoladeblandingen. Bland godt og hell i den avkjølte bunnen.
- 7Stek i 1 time. Slå av ovnen og la kaken stå i ovnen med døren på gløtt i 1 1/2 time. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles til romtemperatur, helt avkjølt.
- 8For ganachen:
- 9Finhakk den semisøte sjokoladen og legg den i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann. Tilsett fløten og rør til sjokoladen akkurat er smeltet. Sett til side og la det avkjøles til romtemperatur.
- 10Fjern kaken fra springformen ved forsiktig å kjøre en varm kniv rundt utsiden av kaken. La kaken bli igjen i bunnen av springformen før servering. Drypp ganachen over toppen av ostekaken.