Spaghetti og kjøttboller

Spaghetti og kjøttboller

Lær hvordan du lager deilige spaghetti og kjøttboller med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. For tomatsausen:
  • 3/4 kopp finhakket hvitløk
  • 3/4 kopp olivenolje
  • To bokser á 1 pund 8 unser med knuste, skrelte tomater med juice
  • 2 tomatbokser med vann
  • 1 teskje malt pepper
  • 1 spiseskje hakket persille
  • 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
  • 2 toppede teskjeer salt
  • Sukker etter smak
  • 2. For kjøttbollene:
  • 1 1/2 kopper myke brødterninger
  • 1/3 kopp melk
  • 1 lite egg
  • 1 pund kjøtt av storfe
  • 1/2 kopp revet Romano-ost
  • 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 1/4 kopp finhakket persille
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 pund spaghetti
  • 1 spiseskje smør

Fremgangsmåte

  1. 1Tomatsaus:
  2. 2Varm opp olje i en gryte. Tilsett hvitløk og rør til det blir lett gyllent. Deretter tilsetter du de knuste tomatene med saften, to bokser med vann, pepper, hakket persille, hakket fersk basilikum og salt. Smak til. Hvis det virker litt surt, kan du tilsette litt sukker.
  3. 3Kok opp og la det småkoke, rør av og til, i 45 minutter.
  4. 4Kjøttboller:
  5. 5Bland sammen melk og egg i en bolle. Tilsett brødsmulene og bland godt slik at de blir dekket.
  6. 6La brødet stå i 15 minutter.
  7. 7Mos brødsmulene og bland dem inn i kjøttdeigen (ca. 450 gram), revet Romano-ost, hvitløk og persille. Bland godt. Smak til med salt og pepper.
  8. 8Form små boller med våte hender, omtrent på størrelse med en valnøtt. Brun kjøttbollene lett i olivenolje. Tilsett kjøttbollene i sausen som småkoker i en stor gryte. La det småkoke i 45 minutter.
  9. 9Kok spaghetti i kokende, saltet vann i henhold til anvisningene på pakken. Sil av spaghetti ved å løfte den ut av kokevannet med en hullsleiv eller sil, hell ut vannet av gryten, og overfør noe av den kokte pastaen fra silen til gryten igjen.
  10. 10Hell litt saus over pastaen. Rør om for å dekke. Tilsett en klatt smør og vend godt. Legg kjøttbollene i, og vend forsiktig. Anrett pastaen på fire serveringsfat eller pasta-boller. Hell mer saus over, og server umiddelbart med en blokk Parmigiano-Reggiano og et rivjern på siden.
  11. 11Anbefalt vin: Montevina Barbera, Amador County, 1994