
Kremet polenta med røkt gouda
oppskrift på kremet polenta med røyket gouda, perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. enkel å lage og passer til alle sesonger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp kaldt vann
- 1 kopp gul maisgryn
- 3 kopper kyllingbuljong eller vann
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1/2 kopp revet røkt Gouda
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland kaldt vann og maisenna. La det stå i 5 minutter. I mellomtiden, i en middels stor kjele over middels høy varme, bland kyllingkraft, salt og pepper. Kok opp blandingen. Rør gradvis inn maisennablandingen og skru ned varmen til lav. Kok i 20 minutter, rør hyppig med en visp, til blandingen er tykk og kremete. Rør inn røkt Gouda og la det småkoke til osten smelter, mens du rører konstant.