Kremet polenta med røkt gouda

Kremet polenta med røkt gouda

oppskrift på kremet polenta med røyket gouda, perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. enkel å lage og passer til alle sesonger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp kaldt vann
  • 1 kopp gul maisgryn
  • 3 kopper kyllingbuljong eller vann
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 1/2 kopp revet røkt Gouda

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, bland kaldt vann og maisenna. La det stå i 5 minutter. I mellomtiden, i en middels stor kjele over middels høy varme, bland kyllingkraft, salt og pepper. Kok opp blandingen. Rør gradvis inn maisennablandingen og skru ned varmen til lav. Kok i 20 minutter, rør hyppig med en visp, til blandingen er tykk og kremete. Rør inn røkt Gouda og la det småkoke til osten smelter, mens du rører konstant.