
Bakt reker med butterfly-snitt
Lær hvordan du lager deilige butterflied baked shrimp. En enkel oppskrift som passer perfekt som forrett eller hovedrett. Rask og smakfull sjømatrett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper ferske brødsmuler
- 16 ekstra store reker, skrelte og renset, med halen på
- Nykvernet svart pepper
- Salt
- 2 spiseskjeer hakkede ferske oregano-blader
- 1 spiseskje hakkede ferske timianblader
- 2 spiseskjeer hakkede ferske persilleblader
- 2 spiseskjeer hakkede ferske basilikablad
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 4 unser smør, smeltet
- 4 kopper ruccola, vasket
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1/2 sitron, saften av
- Sitronbåter, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Fordel brødsmulene jevnt på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Pass på dem nøye, da de brenner seg veldig raskt. Ta dem ut av ovnen og avkjøl. Skru opp ovnen til 260 grader Celsius.
- 3Skjær forsiktig i rekene ved å skjære fra halen til toppen, der hvor åren var, på oversiden av rekene. Skjær så dypt som mulig uten å skjære helt gjennom. Vend rekene og lag tre små, lette kutt horisontalt over rekene, vær forsiktig så du ikke skjærer helt gjennom. Disse kuttene vil forhindre at rekene krøller seg under koking. Krydre med salt og pepper og sett til side.
- 4Bland sammen oregano, timian, persille, basilikum og hvitløk. Tilsett hvitløksurten i brødsmulene og bland godt. Krydre med salt og pepper.
- 5Pensle en stor, ovnsfast stekepanne med noe av det smeltede smøret, og dekk bunnen godt. Dypp rekene i smøret med den åpne siden ned, og vend dem deretter i brødsmulene, trykk dem lett slik at de fester seg. Legg rekene med brødsmulene opp i pannen i ett lag.
- 6Når alle rekene er i pannen, drypp litt mer av det smeltede smøret over toppen. Stek i ca. 5 minutter, eller til rekene er akkurat gjennomkokte og brødsmulene er gylne.
- 7Vend ruccolaen med olivenolje og sitronsaft, og krydre med salt og pepper. Fordel ruccolaen på fire tallerkener. Plasser fire reker rundt hver ruccolaplass. Drypp over mer smør, hvis ønskelig, og server med sitronskiver.