Lett kokt gazpacho
oppskrift på en lett og forfriskende gazpacho som er litt kokt, perfekt for varme dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/2 kopp finhakkede gulrøtter (ca. 2 mellomstore gulrøtter)
- 2 bokser (11,5 unser hver) tomatjuice, eller 3 kopper skrelte, frøede og pureede tomater
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 kopp (1/2 fedd) finhakket fennikel (kan erstatte selleri)
- 1 kopp (1 mellomstor) skrelte, frøede og finhakkede agurker
- 1/2 kopp (1 liten) finhakket rødløk
- 1/2 kopp (1 liten) finhakket zucchini
- Fin salt
- Nykvernet grovkvernet svart pepper
- 1 pint små, modne tomater (helst Sweet 100), hver delt i fire
- 2 spiseskjeer finhakket fersk italiensk persille
- 2 spiseskjeer finhakket fersk basilikum
- 1 spiseskje rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 1I en middels kjele, varm opp 3 spiseskjeer olivenolje på middels varme. Når oljen er varm, tilsett hvitløk og stek til den er lett brun. Tilsett gulrøttene og fortsett å steke i 1 minutt. Hell i tomatjuicen og kok opp. Ta kjelen av varmen og avkjøl over et isbad eller sett den i kjøleskapet i 1 time.
- 2I en middels bolle, bland den avkjølte tomatblandingen, sitronsaft, fennikel, agurk, løk, squash, 1 teskje salt og 1 teskje pepper. Rør inn 1 spiseskje olivenolje. Sett bollen i kjøleskapet for å avkjøle til den er kald.
- 3Rett før servering, tilsett cherrytomater, persille, basilikum og eddik. Server med en liten skje olivenolje over toppen.